MENU

Невърмур: Изпитанията на Мориган Врана

Издател: БАРД
Автор: Джесика Таунсенд
Страници: 336
Цена: 24,99 лв.

Секваща дъха, омагьосваща нова поредица от дебютантката Джесика Таунсенд за прокълнато момиче, което се спасява от смъртта и се озовава в един вълшебен свят – ала там е подложено на изпитания, надхвърлящи най-развинтените му фантазии.

Мориган Врана е прокълната.
Родена е на Срединощ, най-злополучния ден, в който може да се роди едно дете, и я обвиняват за всички местни нещастия – от градушки до сърдечни удари, – и което е най-лошо, проклятието означава, че Мориган е обречена да умре в полунощ на единайсетия си рожден ден.
Но докато тя чака да се изпълни съдбата й, се появява странен и забележителен човек на име Юпитер Норт.
Той я измъква от преследващите ги черни като дим хрътки и сенчести ловци на коне и я отвежда на сигурно място – в таен вълшебен град, наречен Невърмор.
Тъкмо тогава Мориган открива, че Юпитер я е избрал да се състезава за място в най-престижната организация на града: Чудното общество.
За да влезе в него, тя трябва да мине през четири трудни и опасни изпитания в конкуренция със стотици други деца, всяко от които притежава някакъв невероятен талант, открояващ го от другите – талант, какъвто Мориган смята, че самата тя няма.
За да остане завинаги в безопасния Невърмор, тя трябва да намери начин да премине изпитанията – иначе ще бъде принудена да напусне града и да се изправи срещу гибелната си участ.
Сякаш Хари Потър се е озовал с Алиса в Страната на чудесата.“Къркъс
„Запленяваща и очарователна – един чудесен въображаем свят.“Трентън Лий Стюарт, автор на The Mysterious Benedict Society
“Вълнуваща, загадъчна, чудесна и магична!“Робин Стивънс, авторка на Murder Most Unladylike

Written by:

Published on: 02/04/2018

Filled Under: Книги

Views: 1771

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.