MENU

Упражнения според зодията

zodiq4

Упражнения според зодията

Ако сте се чудили защо едни упражнения ви се отразяват по-ефективно от други или пък напротив – нямат същия ефект както при приятелите ви, то отговорът вероятно е в зодиакалния знак, под който сте родени. Може и да не ви се вярва, но е факт! Опитайте да подберете упражненията според зодията си и вижте дали ще настъпи промяна в резултата 😉

Zodiac-Ram-485159Упражнения за зодия Овен
Тренировките за вас би трябвало да са средство за повдигане на настроението. Ето защо, вие овни, се концентрирайте върху упражнения, които ще имат ефект върху съществените зони – тонизиране на мускулите и укрепване на издръжливостта. Освен обичайните упражнения за сърдечно-съдовата система, за вас са препоръчителни и спортове като продължително колоездене и вдигане на тежести.
Проблемни зони: глава, мускули, очи и лице.

Zodiac-Bull-485137Упражнения за зодия Телец
Ако сте типични телци, то вероятно сте и големи чревоугодници. Това обяснява защо сте склонни към напълняване, глезейки тялото си с повече храна, отколкото заслужава. Простите упражнения като стречинг и заякване на мускулите ще са ви от голяма полза. Уверете се, че в ежедневната ви рутина присъстват високо динамични тренировки като крос тренажор или танци.
Проблемни зони: Врат, гърло, сливици и гласни струни.

Zodiac-Twins-485171Упражнения за зодия Близнаци
Типичните представители на зодия близнаци са винаги в движение. Въпреки това се нуждаете от правилен тренировъчен режим, за да поддържате функционирането на системите в тялото си гладко. Груповите упражнения са подходящи за вас, затова се запишете на курс по аеробика или Зумба, които ще ви поддържат здрави и активни.
Проблемни зони: Ръце, длани, бели дробове и нервна система.

Zodiac-Crab-485150Упражнения за зодия Рак:
Като водни зодии вероятно на вас ще ви допаднат и водните спортове. Ето защо можете да опитате плуване или водна аеробика, които ще поддържат тялото ви добре тонизирано и също ще ви помогнат да отслабнете. Упражения за външната страна на бедрата и за талията, както и такива за укрепване на мускулатурата също са подходящи за вас.
Проблемни зони: Стомах, храносмилателна система и гърди.

Zodiac-Lion-485158Упражения за зодия Лъв
Редовните тренировки са полезни за кръвообръщението, ето защо трябва да включите упражненията в ежедневната си рутина. Тъй като най-често лъвовете имат проблем с горната част на гърба, концентрирайте се върху укрепването на мускулите в тази зона. Подходящи за вас са танци с партньор и Пилатес.
Проблемни зони: Горна част на гърба, гръбначен стълб и сърце.

Zodiac-Virgin-485172Упражнения за зодия Дева
Въпреки че девите обичат да са във форма, в много случаи те се чувстват мързеливи, ако трябва да се отклоняват от начина си на трениране. За вас е подходящ режим за цялото тяло – групови спортове, танци и тичане.
Проблемни зони: Нервна система, храносмилателна система и далак

Zodiac-Scales-485160Упражнения за зодия Везни
Идеални за вас са упражнения със слабо натоварване, които да не ви уморяват. Може би голф или тенис на маса. Все пак, ако имате желание за по-динамична тренировка, спрете се на бягаща пътека или джогинг.
Проблемни зони: Лумбална област, таз и бъбреци.

Zodiac-Scorpion-485169Упражнения за зодия Скорпион
Зодиакалната ви характеристика предполага, че сте динамични натури, затова избирайте спортове, в които има съревнование и напрежение. Бойните изкуства и маратонските бягания са чудесна алтернатива. Но ако имате желание да тренирате във фитнеса, спрете се на крос тренажор или на уреди за определени мускулни групи.
Проблемни зони: Репродуктивна система и отделителна система.

Zodiac-Archer-485127Упражнения за зодия Стрелец
Въпреки че се смята, че стрелците са най-здравите представители на зодиака, трябв ада се фокусирате върху разтягащи движения, които ще подобрят гъвкавостта ви. Препоръчителни за вас са екстремни спортове като планински преходи и тичане, но ако не ви се нравят, може да опитате с тренировки на бягащата пътека или крос тренажора във фитнеса.
Проблемни зони: Хълбоци, бедра и седалищен нерв.

Zodiac-Horned-Goat-485152Упражнения за зодия Козирог
Тъй като вашите проблемни зони са най-вече костите и ставите, трябва да работите в посока на укрепването им. Ето защо за вас са подходящи кратки динамични разходки и джогинг. Но също можете да опитате с каране на колело и тичане на място, които ще ви помогнат да отслабнете и добре да тонизирате тялото си.
Проблемни зони: Крайници, колене и зъби.

Zodiac-Water-Bearer-485180Упражнения за зодия Водолей:
Въпреки че екстремните спортове се отразяват чудесно за физическото ви и психическо благосъстояние, за изгаряне на мазнините можете да опитате също и с танци или други натоварвания, свързани с танцови движения. Също така можете 1 – 2 пъти седмично да тичате за определен норматив или да вдигате тежести.
Проблемни зони: Кръвоносна система, прасци и пищяли.

Zodiac-Fishes-485151Упражнения за зодия Риби:
Най-ефективни за вас са йогата и ориентираните към баланс упражнения. За подобряване на цялостното благосъстояние и за тонизиране на тялото обаче можете да опитате и спорт като плуване. Добре ще ви се отразят също медитация и Пилатес.
Проблемни зони: Стъпала и имунна система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.