MENU

Вечерен ритуал за красота

 

Вечерен ритуал за красота

Вечерен ритуал за красота

Вечерният ритуал за красота е от съществено значение за състоянието на кожата. През нощта регенеративните процеси в клетките протичат с максимална скорост и нищо не бива да застава на пътя им. Неправилната грижа преди заспиване обаче определено им влияе негативно. Вижте кои стъпки във вечерния ритуал за красота не бива да пропускате, за да се събуждате с по-свежа, млада и сияйна кожа. Всеки ден. 

Вечерният ритуал за красота се състои от три основни процедури, които действат като нежна милувка за кожата след целодневното агресивно въздействие на околната среда. А именно: почистване, почистване и освежаване, хидратиране.

Ето защо сред всичките съкровища на тоалетката ви задължително трябва да присъстват почистваща грижа за грим, почистваща и тонизираща грижа за лице и хидратираща нощна грижа за лице. Всеки един от тези три типа козметични продукта играе ключова роля в ритуала, защото подготвя кожата за следващата стъпка и я предразполага към по-пълноценна регенерация.

Преди обаче да разберете как действа всяка от трите типа грижи и защо е важна за вечерното разкрасяване, ви предлагаме да се запознаете с предложенията за нощна грижа на водещите марки в козметичния бранш. Така по-лесно ще можете да се ориентирате в лабиринта от козметични формули и без много усилия да превърнете вечерния ритуал пред огледалото в свой основен принцип за красота.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


А сега, ето и основните характеристики на всеки отделен тип продукт във вечерния ритуал за красота и как точно подпомага нощните процеси на кожата:

Почистваща грижа за грим – може да е мицеларна вода, тоалетно мляко или демакиатор. Формулата им съдържа фини активни съставки, които нежно отстраняват мръсотията, грима и микробите от кожата и я подготвят за следващата стъпка. Не забравяйте, дори да сте капнали, почиствайте старателно грима всяка вечер. В противен случай рискувате не само да изцапатае възглавницата, но и да запушите порите на лицето. А с времето това се превръща в проблем.

Почистваща грижа за лице – отново може да е мицеларна вода (има мултифункционално действие), лосион, тоник или мляко за лице. Тяхната задача е да почистят порите от остатъчните нечистотии и себума, така че да ги подготвят за усвояване на съставките от нощната грижа. Едновременно с това атакуват и евентуални нередности на кожата – прекалено изсушаване, омазняване, чувствителност, безжизненост. Какъвто и почистващ продукт да изберете обаче, не забравяйте да го съобразите с особеностите на кожата си, за да не предизвикате раздразнения.   

Хидратираща нощна грижа – най-често е нощен крем или серум със силно хидратираща формула за максимален ефект в часовете, когато регенеративните процеси действат най-мощно. А това е необходимо, тъй като през деня кожата губи голямо количество влага и още толкова през нощта. Наред с хидратиращите, нощната грижа често съдържа и активни съставки за комплексно възстановяване на  липсите: стягащи, подхранващи, противостареещи, изглаждащи, регенериращи, структуриращи и т.н. За зоната около очите обаче ви съветваме да използвате специализирана формула, тъй като тук кожата е много по-деликатна и уязвима.

Вечерният ритуал за красота трябва да бъде правило на всяка уважаваща себе си жена. Но ние от Sense4Style.com ви напомняме, че не по-малко важен е и подборът на козметичните продукти. Препоръчително е да са от една марка и една серия и да удовлетворяват индивидуалните нужди на кожата ви. Е, кои са вашите любими за вечерна грижа?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.