MENU

9 въпроса, които не бихте задали на масажиста

masaj

9 въпроса, които не бихте задали на масажиста

Масажът е божествена терапия за цялото тяло, ума и сетивата. В последните години масажните студиа набират скорост, както и желаещите да се отпуснат за един час във вещите ръце на професионалистите. Масажът в професионален салон ще свали стреса от плещите ви и ще ви размекне така, че да съжалявате как не сте подложили по-рано на това удоволствие. Едно е сигурно – без масаж може, но първият никога не е последен.

За да бъде обаче процедурата максимално полезна за тялото ви ще трябва да се отпуснете и доверите на масажиста. Звучи лесно, нали? Да, но практиката сочи друго. Оказва се, че голям процент от начинаещите мераклии за масаж изпитват голямо неудобство от процедурата, от обстановката, от масажиста, че и от себе си дори – какво да правя, как да се държа, да си кажа ли, че ме боли и какво ли още не! Подбрахме девет от най-честите въпроси и състояния, за които ви е срам да попитате масажиста… а не трябва!

masaj11. Да оставя ли бакшиш? В някои салони (особено на запад) бакшишът си е фиксиран – 10 или 20 % от стойността. Но в България това е рядка практика. Дали ще оставите стимулиращо възнаграждение зависи изцяло от вас и от това дали сте доволни от прекараното време. Освен това, дори и да сте очаровани, в крайна сметка масажът си има официална цена и не се чувствайте длъжни да оставяте отгоре. Бакшишът е въпрос на финансови възможности. Факт.
2. Трябва ли да сваля бельото си? Повечето хора остават по бельо, но в много студиа раздават еднократни бикини, които са съвсем хлабави, за да бъде тялото напълно отпуснато. Ако се престрашите да свалите всичко от себе си, не се притеснявайте – за масажистите гледката е нормална, а и най-важен е комфортът ви. Имайте предвид, че гола остава само частта за масажиране, интимната зона и гърдите са покрити с кърпа. Така че, дами, долу сутиените!
3. Пред масажиста ли да се съблека? Едва ли ще се наложи. В повечето салони ви оставят насаме за пет минути, за да се подготвите и да се настаните на кушетката. В други – ще се съблечете в отделна стая и ще си вземете халат. Ако в стаята влизат и излизат хора (което е крайно непрофесионално) помолете за дискретност и си имайте едно наум за повторно посещение.

4. Ами, ако заспя? Много хора си подремват по време на масажа, особено, ако имат богат опит и се отпускат максимално. Но зависи най-вече от вида масаж. Специалистът ще усети, че спите дори и да сте легнали по корем и ако се наложи да се обърнете повярвайте – той знае къде да ви докосне, за да се събудите 😉

5. Ами, ако се възбудя? Не можете да си представите колко мъже избягват дори да помислят за масаж, защото се притесняват, че ще се възбудят. Или ако отидат през цялото време са заети да мислят „ами, ако…”. Всъщност мъжката възбуда по време на такава процедура е абсолютно нормална, независимо дали сте в ръцете на мъж или жена. Нежното докосване, приложено на почти всяка част от тялото, може да активира нервната система и да причини частична или пълна ерекция. Вашият масажист (мъж или жена) разбира това и ще го игнорира напълно.

masaj26. Да си говоря ли с него или да потъна в мълчание? Както ви дойде. За да се отпуснете и да се насладите на процедурата се предполага, че няма да имате желание за разговори, но ако имате въпроси или сте бъбрива натура по принцип си говорете, колкото ви се говори. Това си е вашето преживяване.
7. Започва да ме боли, дали е нормално? Ето тук е моментът да си кажете, ако сте смутени, да изохкате и да се консултирате кое е нормално и кое не. Най-вероятно и масажистът ще ви пита как се чувствате и ще прецени какъв е прагът ви на болка. Доверете му се.
8. Нищо не усещам! И обратната ситуация. Мислите си, че по-скоро ви гали, искате да понатисне тук-там повече. Предполага се, че стилът на работа зависи от вида масаж, но ако нещо ви гложди – попитайте, няма как иначе да знаете, а сте си платили, за да се чувствате добре и осведомени. Според специалистите е мит, че масажът е качествен само, ако е болезнен.

9. Гъдел ме е! Смейте се, ако ви е гъдел ;-), но това едва ли ще продължи през цялото време. Ще претръпнете и ще се насладите на процедурата. Важното е да не сдържате емоциите си.

Няма срамни въпроси, има незададени въпроси и неудобства, които можете да си спестите. Защото си плащате, за да чувствате добре, а масажистът няма как да знае какво ви гложди. Отпуснете се, затворете очи и спрете да мислите. Поне за час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.