MENU

10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО! – 10 години здраве!

10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО! – 10 години здраве! 

На 21 юни 2015 г. в 10:00 часа Нестле България, Министерство на младежта и спорта и Столична община, заедно с Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Симона Пейчева, Део, Skiller, Йоли от 24Kitchen и д-р Райна Стоянова и др. ще дадат официален старт на честването на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Те ще поведат десетки хиляди на 10 похода под мотото „10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО!“.

През 2015 г. най-мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот, която се организира от Нестле България, отбелязва своя 10-ти юбилей и ще се проведе в София, Варна и Бургас, в партньорство с местните общини.

Simona TerezaПо повод 10-тия юбилей 10 популярни и обичани български спортисти и лица от телевизионния екран ще отправят 10 предизвикателства на феновете на инициативата. 10 ентусиасти, отговорили на предизвикателствата ще имат възможността да застанат рамо до рамо с тях и да станат лица на инициативата.
Нови събития, нови спортове, нови активности и много нови участници са включени програмата на юбилейното издание ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Феновете на активния начин на живот ще имат възможността да участват в подготовката и реализацията като част от екипа на организаторите – не само по време на голямото събитие в София, но и в следващите две мероприятия в морските ни градове Варна и Бургас.
Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Симона Пейчева, Део, Йоли от 24Kitchen, д-р Райна Стоянова, Skiller и много други обичани българи ще търсят доброволци и ще мотивират малки и големи да предлагат идеи за София, Варна и Бургас. Ентусиастите, които имат желание да застанат рамо до рамо с тях ще могат да го направят на специално създадена онлайн платформа. Нейният старт ще бъде обявен от организаторите в седмиците преди събитието в София. Симона Пейчева ще се качи на колело и ще се включи във велошествие, Тереза Маринова ще поведе бягане с препятствия, Евгени Иванов-Пушката ще организира волейболен турнир, Тити Папзов ще се включи в баскетболни уроци, Скилър ще организира конкурс за таланти, Йоли от 24Kitchen ще готви със семействата в Южния парк, а д-р Райна Стоянова ще даде полезни съвети за балансирано хранене и поддържане на добро здраве.

Skiller_JiveiAktivno!В София ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще стартира от 10 точки в града и ще се проведе под патронажа на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. По традиция, стотици велосипедисти ще се съберат пред театър София, откъдето ще тръгне специално организиран велопоход към НДК. Паралелно с него на ъгъла на бул. “Партиарх Евтимий” и бул. “Витоша” феновете на движението ще участват в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. Ролер шествие ще премине по бул. “Черни Връх”, а от музея “Земята и Хората” и от ъгъла на бул. “Патриарх Евтимий” и бул. “Христо Ботев ще стартира спортно ходене.
За 10-ти пореден път официалният старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъде даден в района Националния дворец на културата в 10.00 часа, като тази година участниците са поканени на бул. “Фритьоф Нансен”, който ще бъде спрян за движение по време на откриващата церемония.
Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg след 10 юни и които ще станат част от юбилейната програма на събитията в София, Варна и Бургас. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

Yordan Yovchev

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.actuactualno.com, www.zdravoslovnohranene.com, ЕКОПАК България и SPORT DEPOT.

Written by:

Published on: 10/06/2015

Filled Under: Събития

Views: 3016

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.