MENU

“Умна” хранилка контролира теглото на котката (видео)

BISTRO_hranilka

“Умна” хранилка контролира теглото на котката

“Умна” хранилка за котки с вградена система за разпознаване на муцуни следи какво количество храна изяжда домашният любимец, така че той да не преяде. Революционното изобретение ще бъде пуснато на пазара през февруари 2015 г. от тайванската компания 42ARK и ще струва 249 долара.

Устройството, наречено “Бистро”, съвместява хранилка и поилка. Освен че измерва количествата вода и храна, които котето консумира, то регулира и скоростта, с която се подава храната, за да не се храни котката прекалено бързо. След всяко хранене пък записва данни за теглото,  така че стопанинът да може да разбере дали има някакъв проблем и да коригира диетата му.

Хранилката е снабдена с камера, която разпознава животното, и с кантар, за да следи теглото му. Всеки път, когато котето пожелае да яде или да пие, хранилката го идентифицира по муцуната, прави справка със записаните в паметта данни, отпуска съответното количество храна и изпраща информация до собствениците чрез специално инсталирано на смартфона им приложение, така че те  да наблюдават домашния си любимец директно докато се храни.

Не на последно място, приложението изпълнява и ролята на социална мрежа за собственици на котки, давайки възможност за споделяне на информация и снимки за домашния любимец, както и размяна на опит с други потребители на Bistro.

Системата е удобна най-вече за собственици на няколко котки, така че храненето да става по-лесно, удобно и контролирано.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.