MENU

CICAPLAST – за здрави и нежни ръце

LS-130220-LRPCicaplast01_0276 C

CICAPLAST – за здрави и нежни ръце

Ръцете са една от най-интензивно използваните части на тялото, които обаче са изложени на въздействието на най-агресивните фактори. Студът, слънцето и замърсяванията са основният им враг, но не по-малко пагубни са и рутинните дейности в ежедневието. Сега на помощ идва CICAPLAST – иновативната защитаваща и възстановяваща бариерна текстура на La Roche – Posay.

Използваме ръцете си всеки ден – за да готвим, чистим, майсторим сами разни неща или пък използваме почистващи продукти. Ръцете могат да станат изключително уязвими и да развият състояние, известно като „домакински дерматит“. Някои професии също са особено предизвикателство за ръцете: здравни специалисти, работници, фризьори, хлебари и др., тъй като постоянно се използват разтворители, детергенти и агресивни почистващи препарати. Състоянието на кожата може толкова да се влоши, че да наруши и дори застраши работоспособността ни.

CICAPLAST-MAINS_Tube-Creme-50ml-4_1Официалното пускане на CICAPLAST през 2005 г. откри нова ера в грижата за увредената кожа. CICAPLAST е първият всестранен подход от La Roche-Posay за възстановяване на кожата, който предлага както бърза, така и дългосрочна ефикасност. От 2011 г. балсамът CICAPLAST Baume B5 присъства задължително в семейната аптечка, за облекчаване на кожни раздразнения и леки наранявания. А днес, добрият възстановяващ потенциал на Cicaplast се насочва и към ръцете.
CICAPLAST за ръце е възстановяващ бариерен крем, който успокоява, защитава и помага за възстановяване на кожната бариера при захабени ръце, увредени от агресивни фактори у дома или на работа. Подходящ е за домашна и за професионална употреба (особено професии с интензивно използване на ръцете и на агресивни за кожата препарати – фризьори, медицински работници, металурзи, стоматолози, готвачи и т.н.).
Формулата с 30% глицерин + 4% ниацинамид образува прозрачен защитен слой против агресии. Намалява раздразненията и подпомага синтеза на липиди, допринасяйки за възстановяване на кожната бариера. Ефектите се задържат до 2 часа след нанасяне, устойчив е на 6 поредни механични изтривания и издържа 3 измивания на ръцете.

След нанасяне, като невидима ръкавица, CICAPLAST обгръща кожата с немазен, нелепкав филм и продължава да защитава от външните агресивни фактори. Толкова мек, фин и бързо попиващ, чак е трудно да си представим, че би могъл да защитава от ежедневните агресивни фактори. Раздразненията са бързо успокоени, а естествената кожна бариера е дълготрайно възстановена в дълбочина. Безпрецедентно!

10441274_827159897344156_3787025895378405690_n

Създадена през 2005 г, гамата Cicaplast предлага 4 продукта за семейна грижа, предназначена за чувствителна, уязвима, раздразнена или увредена кожа.

 • 2005 – CICAPLAST Гел
  Ускорява възстановяването на раздразнена, напукана кожа или може да се използва след дерматологични процедури (лазер, пилинг).
 • 2011 – CICAPLAST BAUME B5
  Лидер в своята категория, този балсам с множество приложения е идеален за успокояване на раздразненията по кожата на всеки от семейството.
 • 2014 – CICAPLAST за устни
  Балсам за устни с бариерна текстура.
 • 2015 – CICAPLAST за ръце
  Сега, продуктовата гама CICAPLAST написа нова глава в своята история от успехи с нова бариерна текстура, специално създадена за нуждите на ръцете.

Така, вече 25 години лаборатории La Roche-Posay са признат експерт в областта на локалната грижа за увредената кожа, дори и най-чувствителната. Съветваме ви да добавите и 4-те продукта в аптечката си!

Written by:

Published on: 11/02/2015

Filled Under: Козметика

Views: 3571

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.