MENU

Модните митове, които ограничават стила ви

modni_mitove

Кажете НЕ на ограниченията в стила

В старанието си да бъдат в крак с модата, жените се подчиняват на множество писани и неписани правила, закони, норми, митове. Но повечето не осъзнават, че по този начин сами ограничават капацитета на гардероба си и стила си като цяло. Защото, както е казала безсмъртната икона Коко Шанел, „модата е преходна, стилът – вечен“.

Вижте кои са модните митове, които ограничават стила ви (без дори да знаете) и променете това, за да позволите на истинското си Аз да се покаже!

Мит 1: Високите жени не могат да носят токчета

Няма такъв закон. Високите токчета стоят секси на всеки крак и няма как да сбъркате. Просто ви е нужна повече увереност, за да преодолеете предразсъдъците си. Пък и не е нужно да избиратекокили – около 4 – 5 сантиметра са идеални.

Мит 2: Ниските жени не могат да носят дълги рокли
Противно на това популярно вярване, ниските жени не бива да избягват дългите модели дрехи. Всъщност, когато е правилно подбрана – а именно – в светли цветове и не твърде обемна, една дълга пола или рокля може да направи фигурата ви дори още по-апетитна. Вижте миньончето Ева Лонгория, например.

modni_mitove1Мит 3: Закръглените жени не трябва да носят тесни дънки
А защо не? Първата стъпка към красотата е да харесвате собственото си тяло. Е, добре, то може да не е с манекенски мерки, но пък има други привилегии. Така че, ако имате такива дънки, съчетайте ги с високи токчета и по-широка блуза и ще се преобразите.
Мит 4: Късите поли са забранени над 35-годишна възраст
Я погледнете Сара Джесика Паркър, Дженифър Анистън и Хали Бери, например. Въпреки че са прескочили тази възраст, изобщо не се притесняват да показват краката си. Ако се чувствате секси, спортувате или просто генетично сте атлетични, тогава покажете го. Номерът е тоалетът и гримът ви да бъдат семпли и да говорят вместо вас.
Мит 5: Комбинирането на ярки цветове е катастрофа
За любителите на черно-бялата класика, може би. Или за онези без усет за хармония. Но за онези, които знаят как да го правят, ярките цветове са идеалният начин да демонстрират шикозна и модерна визия. Червено, ярко розово или тюркоазено – тайната е да сведете аксесоарите и грима до минимум, за да изпъкне цветът.

Мит 6: Пайетите не могат да се носят през деня

Напротив, това може да се случи съвсем лесно. Стига да не сте изкъпани в блясък от глава до пети, а сте съчетали пайетите с нещо матово или неутрално например, можете да изглеждате всъщност доста стилно без значение кое време на денонощието е. А и ще сте готови за внезапна покана за дискотека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.