MENU

Секс за здраве – какви са ползите?

 

Секс за здраве – какви са ползите?

Секс за здраве – какви са ползите?

Сексът не е само форма на удоволствие и начин за сближаване с партньора, но и рецепта за здраве. При това научно доказано! Според специалисти от цял свят редовният секс се отразява благоприятно върху множество аспекти от физическото и психическото състояние и на двата пола и неутрализира множество неразположения. Какви са ползите от секса за здравето?

sex51. Намалява стреса
След секс, мозъкът отделя хормона на щастието ендорфин, който мигновено намалява стреса и създава усещане за еуфория. По този начин сексът подпомага постигането на баланс между емоционалното и психическо здраве.
2. Подсилва имунната система
Според последните изследвания, редовните сексуални могат да поддържат нивата на антителата и химикалите, противодействащи на вирусите в организма, завишени като по този начин го предпазват от инфекции.
3. Подобрява съня
Ако страдате от безсъние, опитайте да правите секс преди лягане. Със сигурност ще заспите като бебе. Причината е, че след оргазъм се освобождава хормонът пролактин, предизвикващ усещането за отпускане и сънливост.
4. Укрепва сърцето
Добрият сексуален живот се отразява добре на сърцето. Освен, че е ускорява сърдечния ритъм, сексът поддържа в норма нивата на естроген и тестостерон в организма – хормони, пряко свързани със сърдечното здраве.

sex65. Облекчава месечните неразположения при жените
Ако имате проблеми с месечния цикъл, редовният секс ще регулира времето на настъпване, ще намали симптомите на ПМС и ще облекчи болките и спазмите. Причината е, че сексът балансира хормоналните нива в организма.
6. Укрепва тазовите мускулите
Добрият секс е като тренировка за мускулите на тазовото дъно, тъй като при оргазъм те се съкращават и по този начин укрепват. Това е от голяма полза за жените, тъй като подобрява способността им да контролират пикочния си мехур.
7. Разкрасява и подмладява
Сексът действа като своеобразна разкрасителна процедура за жените. По време на полов акт нивата на естроген нарастват двойно, което придава блясък на косата и мекота на кожата. Отделят се голямо количество хормони на щастието и излъчването е по-ведро. И не на последно място, гори калории и стяга различни мускулни групи.

Е, след като разбрахте какви са здравословните ползи от секса, не ви ли се иска да организирате една романтична вечер за себе си и партньора си и да се разгорещите подобаващо? Или да го изненадате в обедната почивка? А може би просто да забравите извинението „Мило, боли ме главата“ и да се потопите в чувствена наслада? Каквото и да, правете повече секс и ще бъдете по-здрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.