MENU

Пълноценен съвместен живот в отделни легла? Да, разбира се!

dvoika_otdelni_legla

Пълноценен съвместен живот в отделни легла? Да, разбира се!

Може би сте чували теорията, че двойките, които спят разделени през нощта, се радват на по-пълноценни взаимоотношения в леглото и извън него. Звучи ви неестествено? Може би след като прочетете доводите на специалистите ще започнете да разбирате идеята за самостоятелност под завивките, а защо не и да я опитате?

Спането в отделни легла се смята за признак на влошени взаимоотношения и често това наистина е така. Но да обърнем внимание върху двойките, за които това е съзнателен избор и с какво това е подобрило връзката им.

dvoika_otdelni_legla2През 2013 година, в Канада, група специалисти в областта на семейните взаимоотношения установяват, че 30 до 40 % от омъжените двойки в страната спят разделени. Нещо повече: според жените (мъжете просто са кимали доволно), участвали в анкетата, това решение е спасило брака им. Ето част от причините, които са довели до това, на пръв поглед, крайно решение:
1. Лампата е включена
2. Температурата в помещението не удовлетворява и двамата
3. Бълнуване
4. Често въртене, което неизбежно буди половинката
5. Късата обща завивка
6. Включеният телевизор/компютър
7. Късното лягане или ранното ставане на единия от двамата
Това са част от най-честите причини една двойка взаимно да нарушава съня си. Резултатите от некачествения сън са ясни – хронично недоспиване, нервност, преяждане през деня, неефективност в работата и разбира се, напрежение вкъщи. Оказва се, че семейното ложе понякога е инкубатор за стрес, вместо отдушник от него.

dvoika_otdelni_legla_3Според семейните консултанти обаче не всяка двойка се досеща къде е коренът на проблема. Междувременно, заради хроничното недоспиване, единият от двамата взима емоционалното решение да се премести в друга стая, а другият вижда в това поведение края на връзката. Специалистите споделят с усмивка, че това състояние на напрежение е само временно, докато двамата направят равносметка на това, какво се е променило откакто спят в различни стаи. Ето и ползите:
1. Сънят се увеличава с до 3 часа, защото причините са прекъсването му липсват
2. Температурата е точно такава, каквото спящият предпочита
3. Четене на книга, ровене в интернет – каквото и да прави единият преди сън, това вече не пречи на никого
4. Завивката не е повод за война по никое време
И специалисти, и анкетирани са единодушни, че най-големият плюс на това двойките да спят разделени е, че сексът става търсено и осъзнато удоволствие. Когато са налице изброените положителни страни на спането в отделни легла, тогава и либидото се повишава.

Чувството, че обектът на желание не е непрекъснато залепен за вас през нощта стимулира сексуалните фантазии много по-често. Тези двойки правят секс двойно повече от тези, които спят всяка вечер заедно. Не само, че се търсят един друг влизайки на пръсти в чуждите стаи, но и дневните горещи удоволствия стават част от ежедневието, именно заради удовлетворението да разполагат с леглото си всяка нощ.

И така, ако усещате, че нещо в интимния ви живот куца, нищо не пречи да се подложите на самотерапия за няколко нощи и да поспите сами. Кой знае, може пък резултатите да ви изненадат!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.