MENU

Разкрасителните навици, които могат да ни вредят

razkrasitelni_navici

Разкрасителните навици, които могат да ни вредят

Многобройните разкрасителни навици, които са се превърнали в неделима част от ежедневието ни, всъщност крият сериозна опасност за външния ни вид. Просто защото при изпълнението им неволно допускаме грешки, които се отразяват на благосъстоянието на кожата, косата, ноктите и въобще на организма ни. Ето кои са най-честите навици в разкрасяването, които повече ни вредят, отколкото ни помагат.

1. Стегнатата прическа. Конските опашки, коковете и сложните фризури са много вредни за косата и за скалпа. Те предизвикват прекомерно разтягане, отслабване и дори накъсване на косъма, което пък отслабва структурата му и дори води до косопад. Изкуствените ластици, фибите без предпазител, ресането на мокра коса и прекомерната употреба на стилизанти и топлинни уреди също са същинско мъчение за косата.

razkrasitelni_navici12. Педикюр в студио за красота. Мястото може да изглежда чисто, луксозно и първокласно, но не пренебрегвайте възможността за гъбични инфекции. Добре е да се уверим с очите си, че специалистът стерилизира и дезинфекцира инструментите, осигурява чисти чехли за еднократна употреба и ваничката също е в безупречно състояние.
3. Оформяне на веждите и ноктите. За да са безопасни за употреба и винаги в добро състояние, инструментите за разкрасяване трябва да са идеално чисти и правилно съхранявани. Пинсетите, пилата за нокти, нокторезачката, ножичките и дрги подобни пособия лесно пренасят бактерии и при евентуална нарушена кожна повърхност могат да причинят сериозни инфекции.
4. Миене на зъбите. Препоръчително е да се прави след всяко ядене, но ако нямаме възможност, то задължително сутрин и вечер. В случая обаче от значение е техниката. Ако сме прекалено агресивни в четкането, ще увредим не само емайла, но и венците си. В резултат ще развием чувствителност на зъбите и ще подпомогнем образването на кариеси. По-добре е да включим в ритуала конец за зъби и вода за уста.

5. Витамините в менюто. Всички знаем, че от тях зависи здравето на ноктите, косата и кожата ни. Но ако надвишим дозата, ще предизвикаме обратен ефект. Така например, при твърде много витамин В3, кожата може да потъмнее, заради свръхпроизводство на меланин. А чаша и половина сок от моркови надвишава максималната доза витамин А и бета-каротин, което с времето води до косопад и портокалов цвят на кожата.

Разбира се, не сме и помисляли да ви съветваме да се откажете от тези разкрасителни навици в ежедневието. Просто ще ви напомним, че както при всичко останало в живота, за да постигате винаги отлични резултати, в красотата също трябва да бъдете умерени 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.