MENU

Първото в света произведение на изкуството, създадено с Gillette FlexBall™ технология

Dominic Vîrtosu_shaving_work of art_1

Първото в света произведение на изкуството, създадено с Gillette FlexBall™ технология

Румънският художник Доминик Виртосу и скулптора Раду Панаит, с подкрепата на Gillette, създадоха първото в света произведение на изкуството. За направата му те използват средство, част от всекидневието на мъжа – новата Gillette Fusion ProGlide самобръсначка с FlexBall™ технология.

В забързаните кадри на видеото Доминик Виртосу се впуска в търсене на връзка между нестандартните елементи от рисуването и отговор на въпроса “Какво може да постигне една самобръсначка?” Резултатът е първото в света произведение на изкуството, създадено като комбинация на неконвенционален модел, оригинален дизайн и средство за всекидневно поддържане на мъжкия стил.

 

Доминик демонстрира неповторимите си креативност и талант, като използва уникалните за FlexBall™ движения на бръснещата се глава – позволяващи движения на четката в четири посоки. По този начин художникът изрисува скулптурата на мъжки бюст с размери 1.60 x 1.10 метра.

Румънецът споделя: “Ъглите и извивките се свързват и допълват, а повърхността следва тези щрихи, за да осъществи моята цел. Всеки знак, който създавам, принадлежи към една технологична или органична вселена. Във всеки случай, елементите на дизайна образуват едно стабилно платно от линии и геометрични форми, една цялостна вселена от различно измерение.”

gillette_ball

Вдъхновена от мимиките и физиономиите, които мъжете се налага да правят, докато се бръснат, за да осигурят по-добър контакт между самобръсначката и лицето, Fusion ProGlide с FlexBall™ технология е проектирана да се движи спрямо извивките на лицето на мъжа, а не обратното, в резултат на което се получава максимален контакт с неговия контур.

Откакто мъжете се бръснат, винаги се е налагало да правят мимики и физиономии, за да следват острието. Но самобръсначката с Fusion ProGlide с FlexBall™ технология променя начина на бръснене. Уникалната нова технология позволява острието да се върти, за да осигури допълнителен обхват на движението, за по-добро прилепване към контурите на лицето и усещане по време на бръснене – два пъти по-предпочитано в сравнение със стандартния модел Fusion ProGlide.

Dominic Vîrtosu_shaving_work of art_2

Gillette® Fusion ProGlide с FlexBall™ технология отговаря на контурите на лицето за максимален контакт и достига до всеки косъм. Новата самобръсначка е специално предназначена да следва контурите на мъжкото лицето, като осигурява максимален контакт с неговите извивки. Резултатът е напълно ново изживяване по време на бръснене, което е по-нежно и внимателно към мъжкото лице.

Ключовите особености на изцяло новата самобръсначка Fusion ProGlide с FlexBall™ технология включват:

  • Нов дизайн на дръжката, който позволява на ножчетата да се плъзгат чрез пълен обхват на движение, следвайки контура на лицето и поддържайки максимален контакт за премахване на всички косъмчета
  • По-добро прилепване към извивките на лицето, като по този начин се достигат всички възможни косъмчета и кожата остава по-гладка
  • 4-измерна подвижност за по-добър контакт с всеки контур на лицето
  • По-ергономичен захват за по-добър контрол
  • Ниско режещи остриета с променен дизайн, по-тънки и по-фини ръбове, както и усъвършенствано покритие за по-малко съпротивление и лесно рязане на косъмчетата, с по-малко отскубване и дърпане
  • Подобрена Lubrastrip (овлажняваща лента) за плавно движение по кожата. Обогатена с минерално масло и овлажняващи полимери.

Резултатът може да бъде подобрен чрез допълващ продукт – гел за бръснене Fusion ProGlide Sensitive, който помага, като подготвя кожата за още по-гладко и по-удобно бръснене

Gillette Fusion ProGlide with FlexBall Technology_Product_1

Ново измерение в маневреността, FlexBall™ технологията се основава на иновация, която Gillette създава още през 1977 г. с първата по рода си движеща се глава на самобръсначка. Макар и само двуизмерна, тя се превръща в стандарт за всички Gillette самобръсначки – както и за самата категорията.

FlexBall технологията сега добавя решаваща трето измерение, което да отговаря на мъжкото лице, което несъмнено е 3D и притежава средно 25 000 косъмчета за бръснене. Резултатът е по-голям обхват на движенията, с цел по-близък контакт, отколкото предишните продукти Fusion. По този начин се достига всяко едно косъмче, независимо дали то расте по продължение на бузите или обхваща сложната топография на брадичката.

Written by:

Published on: 24/08/2015

Filled Under: Козметика

Views: 4174

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.