MENU

Домашен лек срещу стрии

koja_strii

Домашен лек срещу стрии

Много хора (предимно жени) имат проблем със стриите, причинени от рязка загуба или наддаване на тегло или след бременност. Някои се примиряват с тях, а други дават куп пари за революционни формули за борба с неприятните линии по кожата. Добрата новина е, че не сме напълно безсилни срещу стриите, а доказателство за това е една изпитана домашна рецепта, която е евтина, но за сметка това – ефективна.

Растението, което ще ви помогне в борбата със стриите е Алое вера. Можете да го отглеждате и у дома, защото не изисква специални грижи. Ако нямате вкъщи, купете си, защото ще ви бъде необходимо за изпълнението на рецептата.

koja_strii2Както знаете Алое вера има редица полезни свойства, едно от които е, че действа както естествен пречиствател на въздуха в помещението. Но Алое вера има и доказан ефект в козметологията и по-точно в отстраняването на стрии. В добавка с още няколко съставки (всички ще откриете в аптеката), го поставяте в една кутийка от крем и съхранявате в хладилник.
Ето рецептата за домашен лек срещу стрии:
1.
1/4 чаша гел от алое вера
2. 1/2 чаша зехти
3. 2 капсули витамин А
4. 4 капсули витамин Е
Смесете всички съставки, разбъркайте добре, изсипете в подходящо бурканче и сложете в хладилник. Масажирайте зоните със стрии в удобно за вас време, може и всеки ден.
Стриите ще бъдат значително заличени след използването на цялото съдържание на домашния лосион. Ако е необходимо пригответе си още един и повторете процедурата още веднъж. Със сигурност няма да ви навреди, но най-важното ще имате видим резултат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.