MENU

“Тихият палач”

Издател: БАРД
Автор: Патриша Корнуел
Страници: 464
Цена: 16,99 лв.

„Тихият палач“ е 22-рият роман от поредицата за доктор Скарпета.

Tihiljat palach_1На рождения си ден съдебният лекар доктор Кей Скарпета се кани да замине на почивка заедно със съпруга си, но плановете се провалят. Часове преди да тръгне, тя забелязва на зида зад къщата си седем медни монети – всичките от 1981 година, но толкова нови и лъскави, сякаш са сечени вчера.
Дали това е детска игра или някой се опитва да й предаде зловещо послание?
Телефонът й звъни и детектив Пийт Марино й съобщава, че недалеч от дома й е извършено убийство – гимназиален учител е застрелян с хирургическа прецизност и никой не е видял нищо. Има ли връзка между двете събития?
„Тихият палач“ е 22-рият роман от поредицата за доктор Скарпета. В него опитната съдебна лекарка преследва сериен убиец снайперист, който застрелва жертвите си под невъзможни ъгли и не оставя никакви следи.
На пръв поглед жертвите нямат нищо общо помежду си и за полицията е трудно да предвиди къде престъпникът ще удари следващия път. В хода на разследването доктор Скарпета започва да се съмнява и в най-близките си хора и разплита неподозирани тайни.
Всичко това се случва на фона на все още незатихналия ужас след атентата на Бостънския маратон.
“Корнуел е създала толкова пълнокръвна героиня, че читателят често трябва да си напомня, че доктор Скарпета е продукт на писателско въображение” Пъблишърс Уикли.

Written by:

Published on: 28/12/2015

Filled Under: Книги

Views: 2921

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.