MENU

Чай от джинджифил – еликсир за здраве

jinjifil1

Чай от джинджифил – еликсир за здраве

Нищо не освежава, ободрява и оздравява организма така добре, както чаша чай от джинджифил. Студен или топъл, с лимон или мед (или комбинация от трите) чаят от джинджифил е един от най-чудотворните еликсири за здравето, които природата е създала. Ето какви са и ползите от него.

Коренът от джинджифил е силно богат на витамин С, магнезий, минерали и аминокиселини, които действат като имуностимулираща инжекция за организма. Обикновено се консумира с мента, мед и / или лимон, които освен, че притъпяват тръпчивия лютив вкус на растението, придават допълнителни оздравяващи свойства на напитката. Предлагаме ви 8 основателни причини да включите чая от джинджифил в ежедневното си меню.

jinjifil21. Чаят от джинджифил укрепва имунната система
Не случайно коренът е едно от чудотворните изцелителни средства при настинка и грип. Пълен с антиоксиданти, той мигновено подсилва имунитета. Препоръчително е да го пиете редовно с превантивни цели.
2. Чаят от джинджифил облекчава гаденето
Напитката действа особено благоприятно при бременност и пътуване. Изпивайте по чаша чай от джиндифил след ставане или непосредствено преди тръгване на дълъг път и сложете едно шише в чантата си, за да ви е под ръка щом усетите неразположение.
3. Чаят от джинджифил подобрява перисталтиката на червата
Коренът съдържа вещества, които подпомагат храносмилането и повишават усвояването на полезните компоненти в храната. Освен това е много ефективен при подуване след преяждане.
4. Чаят от джинджифил облекчава менструалния дискомфорт

Това е идеалната напитка за всички дами, които страдат от тежък месечен цикъл. Опитайте да накиснете една кърпа в отварата и да я наложите в долната част на корема. Това ще отпусне мускулите и ще облекчи болките. В същото време, продължавайте да пиете и чая, разбъркан с лъжица мед.

jinjifil5. Чаят от джинджифил облекчава възпаленията
Джинджифилът има противовъзпалителни свойства, които го правят идеалното домашно лекарство при проблеми с мускулите и ставите. А освен, че можете да го приемате като напитка, можете в него да накисвате възпалените крайници.
6. Чаят от джинджифил се справя с дихателните проблеми
Той ефективно облекчава запушения нос и проблемите с дишането, свързани с настинките и вирусите. Опитайте да изпиете чаша чай от джинджифил и ако страдате от сезонни алергии и не можете да си поемете дъх.
7. Чаят от джинджифил подобрява циркулацията на кръвта
Витамините, минералите и аминокиселините в джинджифила могат да подпомогнат възстановяването и подобряването на циркулацията на кръвта, а това от своя страна да намали шанса за сърдечно-съдови проблеми. Коренът предотвратява натрупването на мазнини в артериите и по този начин предпазва от инсулт и инфаркт.

Прочетете още:

Упражнения за по-добро кръвообръщение

8. Чаят от джинджифил облекчава стреса

Със силния си аромат и лечебни свойства, напитката действа успокояващо не само на съзнанието, но и на тялото. Затова следващия път, когато почувствате напрежение и стрес, си сипете една чаша чай от джинджифил и се отпуснете.

Прочетете още:

5 вида билков чай срещу стрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.