MENU

Красива за празниците

 koledno1

Всяка жена полага особено старание и грижи да бъде красива на празниците. Затова освен на тоалета си, тя обръща особено голямо внимание и на грима си. А новогодишните традиции повеляват той да е максимално ефектен и бляскав. И ако все още се колебаете как да постигнете допълнителна тържественост във визията, вижте съветите на гримьорите, както и продуктите, които да подберете – не само за Нова година, но и за всеки друг специален повод 😉

За постигане на красива визия за празниците не е достатъчно само да нанесете обичайните си грим продукти. Необходими са малко повече старание и умения, за да се запази ефектът по-дълго време и да устои на всички емоции, изпотяване и атмосферни условия. Ето защо е добре да го направите по-плътен и подчертан като използвате всички възможни средства за целта – основа, сенки, очна линия или молив, пудра, руж, спирала, червило или глос.

Така, с малко въображение, можете да постигнете всеки стил без много усилия в грима – живописен или романтичен, матиран или ултра сияен…, а благодарение на пъстроцветните палитри и нюанси, предлагани за всеки един продукт, дори да се съобразите с облеклото си – преливащи се цветове, изкусно очертани форми, наситено опушени клепачи, каквото ви хрумне.

Ние ви предлагаме някои от най-актуалните в момента на пазара грим продукти, с които подготовката за вечерта ще бъде същинска наслада и които ви гарантират дълготрайна, ефектна и неустоимо красива визия за празниците. Освен това събрахме и няколко съвети от експерти, благодарение на които ще изглеждате наистина съвършено чак до сутринта.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content


И така, в основата на перфектния грим стои безупречният тен. Затова е изключително важно да изберете правилния нюанс фон дьо тен или т.нар „азбучен крем“ – BB, CC или DD, в зависимост от текстурата и степента на покритие, които предпочитате. Това означава онзи нюанс, който най-добре и най-незабележимо се слива с тена на кожата ви. Най-лесният начин да избегнете грешките е да пробвате нюансите, между които се чудите, на ръба на брадичката. По възможност, правете избора на дневна, а не на изкуствена светлина.

След като поставите базата за грим е ред да пристъпите към гримирането на очите. Гримьорите на звездите препоръчват винаги да започвате с нанасянето на спирала. Подобно на барометър, тя ще ви даде възможност да визуализирате по-лесно желаната наситеност на сенките.

За да постигнете наситен грим, отначало трябва да нанесете съвсем малко количество от сенките и да почистите остатъците с четка, навлажнена във фон дьо тен. След това нанесете от сенките отново, за да фиксирате и завършите грима. Най-лесният начин да постигнете желаните яркост и цветова комбинация е да използвате т.нар „техника за нанасяне с пръст“:

  • Гребнете малко количество от сенките за очи с пръст и смесете пигментите върху опакото на ръката си с разтриващи движения, докато получите равномерна текстура и точното количество прахообразна смес.
  • Нанесете получената консистенция с пръст, като започнете от центъра и изтегляте леко настрани по горния клепач. Следвайте плътно очертанието на клепача, за да получите монохромен, богат на пигменти слой.
  • Придайте наситеност, като нанесете върху долния клепач – от външния към вътрешния ъгъл на окото, като следвате линията на миглите.
  • За да прецизирате резултата и избегнете образуването на гънки, с деликатно движение с четката нанесете финален щрих за безупречен завършек.
  • Леко навлажнете четка с коректор срещу тъмни кръгове под очите или фон дьо тен и приплъзнете по очния контур, за да го почистите и освежите. За по-голяма трайност на грима нанесете слой пудра върху създадените линии.

За да бъде визията завършена е достатъчен един щрих с очна линия или молив за очи. И разбира се малко руж на скулите. А какъв цвят ще бъдат устните ви? Ние ви препоръчваме нещо чувствено и атрактивно, за да блести усмивката ви 🙂

Весели празници!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.