MENU

Полезни съвети за по-дълготраен лак за нокти

 

Полезни съвети за по-дълготраен лак за нокти

Полезни съвети за по-дълготраен лак за нокти

Лакът за нокти се превърна в неизменен моден аксесоар на всяка дама. И с  настъпването на пролетта той става все по-пъстър и цветен, подобно на всеки детайл от външния вид. Така изборът на лак и нанасянето му се превръщат в ключов момент от излъчването, лично послание, което околните забелязват. Вижте нашите полезни съвети за по-дълготраен лак за нокти, както и конкретните пролетни предложения от козметичните марки.

Красивите и дълготрайно бляскави нокти са задължителен елемент на съвременната визия и перфектния завършек на стилния външен вид. Но за да бъдат такива 7 дни в седмицата 24 часа в денонощието, трябва да научите правилните стъпки на нанасяне на лака, както и няколко допълнителни трика за дълготрайност. Не по-малко важен е изборът на лак за нокти.

Прегледайте предложенията за пролетна палитра лакове за нокти от водещите брандове, изпълнете стъпките за нанасяне и бъдете сигурни, че маникюрът ви ще устои дори на най-трудоемките домакинските задачи.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


А ето и нашите съвети за по-дълготраен лак за нокти:

1. Добре е ноктите да бъдат естествено мазни, но не прекалено. Защото мазнината е един от основните фактори за напукване на лака. Затова преди да започнете да нанасяте лака за нокти, обирайте с леко напоен с лакочистител тампон излишните естествени мазнини от нокътната плочка.

2. Преди да нанесете основния цвят нанесете един слой безцветна база – така ще предпазите нокътя от химикалите в лака за нокти, а самият той ще залепне по-добре за нокътната плочка. За финал нанесете топ лак.

3. Процедурата трябва да изглежда така: един слой основа, два слоя лак за нокти и един слой топ лак. При нанасяне на основния цвят се стремете да направите само три движения с четката (в средата и от двете страни с прихлупване). Изчакайте 2 минути и повторете по същия начин. Отново изчакайте 2 минути преди нанасяне на топ лака.

4. Имайте предвид, че колкото по-плътни слоеве нанасяте, толкова повече се увеличава риска от напукване и лющене на лака. Тайната на перфектно нанесения лак за нокти са два много тънки равномерни слоя.

5. Ако искате наистина циментиран лак за нокти, подбирайте бляскави и брокатени формули. Те ще придадат и чудесна доза шикозност на всеки тоалет.

6. Бъдете търпеливи при изсъхването на лака за нокти. Дори да изпълните всички изброени по-горе съвети, ако не оставите достатъчно време на ръцете си в покой, за да позволите на формулата да изсъхне добре, всичките ви усилия ще се обезсмислят. Най-добре е да се лакирате преди любимия си сериал или филм. Така след около 40 минути ноктите ви ще бъдат съвършени.

7. Не забравяйте, че за да се задържи лакът ви по-дълго върху ноктите, нокътната плочка и кожичките трябва да са добре хидратирани. Което означава редовно да нанасяте крем за ръце и нокти или подхранващо етерично масло. Най-добре е да го правите сутрин и вечер.

8. И един последен съвет: за да бъде лакът ви за нокти максимално дълготраен, при всяка домакинска задача, включителноо миене на чинии, слагайте гумени ръкавици, за да предпазите ноктите от водата и химическите препарати.

Е, готови ли сте за перфектен маникюр?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.