MENU

Плажен волейбол – спортът на лятото

beach-volleyball-99209_1

Плажен волейбол – спортът на лятото

Плажният волейбол е един от най-популярните летни спортове, който позволява да поддържате форма докато се наслаждавате на почивката си. Достатъчно е да разполагате с топка, отбор приятели, мрежа и… пясък, разбира се. А къде другаде можете да съчетаете всичко това, ако не на морския бряг?! Може би е време тази година да разнообразите престоя си на плажа с малко волейбол – спортът на лятото 😉

Разбира се, плажен волейбол може да се играе не само на морето, но и в големите градове. В последно време любовта към този отборен спорт нарасна толкова много, че множество групи от ентусиасти чакат с нетърпение първите дни на лятото, за да оформят своето игрище за плажен волейбол и да изразходват малко адреналин на пясъчната ивица – била тя и в парк, на спортна площадка или край басейн в големия град.

beachvolleyКакво прави плажния волейбол толкова атрактивен спорт за лятото?
Никой друг спорт не съчетава така успешно фитнеса на тялото, завладяващото настроение и социализацията между играчите и публиката, както плажния волейбол. Той не само носи усещането на типичната атрактивна и динамична игра, но и наистина поддържа тялото във форма чрез комплексно движение (тичане, скачане, разтягане).
По този начин плажният волейбол позволява трениране на всички мускули, а балансирането върху пясъка подсилва устойчивостта на краката и тялото. Необходимостта от бързи реакции и гъвкави движения пък действа перфектно на сърдечно – съдовата система и подпомага свалянето на наднорменото тегло.
Как да се предпазите от злополуки при игра на плажен волейбол?
Разбира се, не бива да забравяте, че като всеки друг спорт, и при плажния волейбол съществува риск от контузии. Затова е важно да взимате предпазни мерки преди по време и след игра.

Започнете с кратка разгрявка на мускулите и сухожилията, нанесете слънцезащитен продукт върху кожата, на главата сложете шапка, пийте много вода, за да поддържате хидробаланса на тялото в норма и дишайте правилно. След приключване на играта, без значение дали сте уморени, загубили или победили, отново се разкършете и се отпуснете в шезлонга с любимата си разхладителна напитка докато наблюдавате следващия отбор играчи.

Плажният волейбол е перфектният летен спорт за тренировка на цялото тяло. Здравословната комбинация от отборен дух, индивидуална свобода, лична отговорност към играта и самото удоволствие от нея кара времето да лети неусетно и ви пренася назад към безгрижните ученически години. Не се лишавайте от тези емоции!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.