MENU

Спа терапия у дома

 

Спа терапия у дома

Спа терапия у дома

Спа терапията се превърна в един от най-популярните начини за релаксация и удоволствие в динамичното ежедневие. Но за съжаление, много малко хора могат да си позволят редовни процедури и в повечето случаи остават само с мечтите. А не бива! С толкова много разнообразни козметични продукти на пазара нищо не ви пречи да си правите спа терапия у дома. При това колкото често искате!

Вижте как и с какви средства можете да глезите сетивата си и да удовлетворявате качествено всички нужди на тялото и душата си.

Най-голямото предимство на домашната спа терапия е, че можете да комбинирате няколко процедури едновременно и да ги реализирате според собствения си вкус и предпочитание. Достатъчно е просто да изберете подходящите продукти, да създадете предразполагаща атмосфера и да се отдадете на изживяването.

И така, какво ви трябва? Няколко големи свещи, за предпочитане ароматни (лавандула, иланг – иланг, зелена ябълка или цитрус – ароматите, рози, които успокояват), няколко големи хавлиени кърпи, един пухкав халат, любимата ви отпускаща музика (ако нямате можете да потърсите в интернет) и разбира се, спа продукти. Т.е всички онези кремове, олиа, лосиони, маски и т.н, които осигуряватт нежна грижа на всяка част от тялото, глезят сетивата, успокояват съзнанието и създават усещането за райско блажество.

Идеалният вариант би бил да организирате романтична спа терапия за себе си и половинката ви. Нека атмосферата остане все така идилична и уютна, като можете да добавите малко розови листенца. Можете да изтъркате взаимно кожата си с гъба луфа и ароматен душ – гел, а след това да си направите масаж. Начините да се поглезите са безброй.

Преди да ви дадем идеи за процедурите, които можете да включите в домашната си спа терапия, разгледайте актуалните козметични предложения за максимална наслада в грижите. Не забравяйте, че с малко въображение всеки от тях може да участва в ритуала. Просто помислете от какво се нуждаете и започнете да попълвате спа несесера.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Вероятно ще забележите, че голяма част от продуктите съдържат натурални масла. Това е така, защото етеричните масла играят особено важна роля в спа терапията като цяло, тъй като подпомагат максималното отпускане на тялото. И дори да нямате масажно масло или компания, с която да го използвате, можете да подберете друг подобен продукт, които да втриете в кожата си след баня, да впръскате в косата си, да намажете на загрубелите участъци или просто да сипете във водата на ваната.  

Хубавото на спа терапията у дома е, че можете да глезите едновременно и лицето, и косата, и тялото, и ума, и душата си. Докато лежите сред благоуханните мехурчета на горещата вана, например, можете да нанесете маска за подхранване и хидратиране на лицето, да обезкосмите желаните зони със самобръсначка за по-гладко бръснене или да сложите две тампончета напоени с термална вода върху очите.

Или да подхраните косата с шампоан и маска, а след това да нанесете малко чудотворно олио, което освен, че ще укрепи косъма, ще я предпази от вредата на външните фактори. След това да измиете тялото с благоуханен душ гел (подберете нещо свежо и подхранващо), чиято формула нежно почиства кожата и прониква в дълбочина за по-дълготрайна хидратация. Със същата термална вода, която сте използвали за компрес на очите можете да успокоите раздразненията след бръсненето. И накрая, разбира се, не забравяйте да нанесете богат лосион, мляко или олио върху цялото тяло. Бъдете сигурни, че ще усещате действието му през целия ден.

Е, какво чакате още? Разпръснете и запалете свещите, пуснете музиката, подредете олтара на удоволствието и си сипете чаша изстудено бяло вино. Изключете телефона и се потопете в собствения си спа салон за една ревитализираща спа терапия – по ваш вкус и с неограничено време!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.