MENU

Как да прикриеш любовните белези?

lubovni_center

Как да прикриеш любовните белези?

Едва ли има тийнейджър, който поне веднъж да не е получавал любовни белези от целувките на гаджето и след това да не е изпитал шеговитите коментари на приятелите си или въпросителните погледи на по-възрастни роднини. Защото макар и показател за бурна страст, любовните белези привличат погледа като магнит и се превръщат в предпоставка за неудобна ситуация. За да си спестиш обясненията, по-добре прикрий любовните белези с няколко бързи и ефективни трика.

Любовните белези, наричани на жаргон „смучки“, са неделима част от сърдечните трепети в младежките години. Те най-често се правят за „маркиране“ на партньора и предизвикват усещане за гордост и принадлежност. Само че сред приятелите, а не и в обществото. Възрастните често приемат любовните белези като незряла, дори неморална проява и отмятат поглед с възмутително цъкане на език.

Но вместо да прикриваш шията си с висока яка или да избягваш срещите с хора с консервативни възгледи, опитай следващите няколко съвета. С тяхна помощ може би дори ти ще забравиш за съществуването на любовните белези.

1. Направи компреси с лед

Компресите с лед са най-доброто охлаждащо средство в такива ситуации. Така че в макисмално кратък срок след получаване на любовния белег наложи върху него няколко кубчета през мека кърпа. Третирай мястото на всеки 5 минути като оставяш компреса да престои около 15 – 20 минути. Изстудяването на регулярни интервали от време намалява не само подуването, но и белега и болката. Същият ефект имат и изстудена в камерата лъжица или опаковка замразени зеленчуци.

lubovni_belezi12. Използвай грим
Триковете с грим са друг ефективен начин да прикриеш любовните белези. Коректор в зеленикав отенък е най-подходящ, защото неутрализира зачервяването. Отгоре разнеси фон дьо тен, който е с един тон по-светъл от естествения цвят на кожата ти. Накрая фиксирай с прозрачна пудра. По този начин ще изравниш максимално тена и ще му придадеш естествено излъчване.
3. Изчеткай ги
Според мнозина сблъскали се с „проклятието“ на любовните белези, изключително ефективно действа и четкането на мястото с чисто нова четка за зъби. Твърдите влакна стимулират кръвообръщението и тушират видимостта на смучката. Но все пак внимавай с натиска, защото прекалено агресивното търкане може да влоши положението. Ако се получи така, наложи студен компрес и зачервяването автоматично ще намалее.
4. Използвай паста за зъби
Имай предвид, че този метод отнема повече време за действие. Нежно натъркай мястото с малко паста за зъби и остави да подейства няколко минути. Възможно е от активните съставки във формулата да усетиш леко щипене, но веднага щом премине, отстрани пастата с кърпа, напоена с топла вода. Ако до 24 часа любовният белег не изчезне, повтори процедурата.

5. Прикрий го умело

В крайна сметка, ако не разполагаш с достатъчно време да опиташ някой от тези трикове, винаги можеш да заложиш на стария и изпитан метод с облеклото. В зависимост от това в коя част на врата се намира любовния белег, подбери блуза с висока или поло – яка, или завържи пъстър шал или фишу. За допълнителен камуфлаж разпусни и косата си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.