MENU

Жаклин Таракчи: Всеки има някакъв талант, който трябва да бъде открит!

Jaklin_Tarakchi1

Жаклин Таракчи: Всеки има някакъв талант, който трябва да бъде открит!

Кое е това слънчево дете? Вече всички знаем! Това е Жаки, един от петимата полуфиналисти със „златен бутон” в петото юбилейно издание на шоуто „България търси талант”, излъчвано по bTV. Малката принцеса с голям талант от раз спечели сърцето на публиката и звездното жури, а Михаела Филева без колебание й даде „златен бутон“ и безапелационно я изпрати директно на полуфинал.

Жаклин Таракчи стана любимка и на нашия екип, затова решихме да я потърсим и да я опознаем. Оказа се, че в момента е в Разград, където прекарва част от лятната си ваканция. За щастие, нашите партньори от Microsoft България, които подкрепяха талантите във формата и улесняваха връзката с близките им в най-необходимите от кураж моменти, се намесиха и този път, и направиха срещата ни с Жаки възможна. Чрез ултра модерни мобилни устройства и Skype, разбира се! Ето какво научихме:

Jaklin_tarakchi5

1. Здравей, Жаки! Поздравления за участието и таланта ти! Как се чувстваш като финалист в едно толкова грандиозно шоу като „България търси талант“?
Здравейте! Много ви благодаря! За мен участието ми в шоуто като цяло беше като една приказка. Стигането ми до финал беше най-страхотното изживяване. Безкрайни благодарности за подкрепата на хората, които ме харесват. Те ме направиха финалист и съм изключително щастлива за това.

Jaklin_Tarakchi62. Кой те насърчи да участваш?
Ако трябва да съм честна, аз сама изявих желание да участвам и цялото ми семейство ме подкрепи.
3. Защо избра точно песен на Лара Фабиан и какво чувство създава у теб, когато я пееш?
Избрах „Je suis malade“ на Лара Фабиан, защото успях да почувствам песента. Усетих емоцията на музиката. Винаги предпочитам да пея песни, които ми допадат.
4. Имаш ли любима песен?
Не бих могла да кажа, че имам само една любима песен. Имам много, но „Je suis malade“ винаги ще има специално място в сърцето ми.
5. А кой момент от участието си в шоуто никога няма да забравиш?
Театралните кастинги, когато Михаела Филева натисна златния бутон. Това за мен беше едно преживяване, което не може да бъде повторено.
6. Освен „златния бутон“ от Михаела Филева, с изпълнението си ти заслужи и лична среща с голямата звезда Лара Фабиан. Как премина тя и какво си казахте? Кой те придружи до Румъния?
Пътуването до Румъния си беше приключение. А през целия път нямах търпение да дойде време за срещата ни. Това беше голям жест от страна на bTV и искам да благодаря, че сбъднаха една моя отдавнашна мечта. Срещата беше вълнуваща. Лара Фабиан бе много искрена. В момента, в който се видяхме, прегърна ме и целият ни разговор продължи толкова естествено. Говорихме за семейството й, за таланта на дъщеря й и за моето изпълнение в „България търси талант“. Тя е изключителен и много земен човек. В цялото това преживяване, изпълнено с много емоции, до мен беше сестра ми Никол. За мен тя е човекът, на който се доверявам и с когото споделям всичко.

Jaklin_tarakchi3

7. Освен с пеене, ти се занимаваш и с танци. Какво е за теб музиката като цяло и кога стана част от живота ти?
Музиката винаги е била част от живота ми. Дори и когато съм била в корема на мама. Тя ми е споделяла как по време на бременността сме слушали Ричард Клайдерман. Освен балета и пеенето, ходя на солфеж и свиря на пиано. Всичко в живота ми съдържа и капка музика.

Jaklin_Tarakchi4

8. Жаклин, като оставим настрана изкуството и творчеството, какво друго обичаш да правиш?
Обичам да чета и да прекарвам време с приятели, със семейството си, с домашния ми любимец – Самър. И се опитвам да прекарвам свободното си време с тях.

Jaklin_tarakchi79. Разкажи ни още мъничко за себе си – къде учиш, колко голямо е семейството ти, кои са любимите ти животни, как се забавляваш, каква искаш да станеш, когато пораснеш?
От тази година ще се върна отново в „Меридиан 22“. Мисля, че средата е по-спокойна и се чувствам по-добре. Семейството ми е 5-членно, заедно с моето куче – порода „Голдън ретрийвър“. Обичам всички животни, но кучетата и конете са ми слабост. Забавлявам се като прекарвам свободното си време, карайки колело, уейв-боард, тротинетка.
10. А за какво си мечтаеш?
Мечтая за собствена песен, която ще зарадва всички мои приятели и почитатели. Искрено се надявам да се осъществи.
11. Имаш много интересна фамилия – Таракчи. Знаеш ли откъде идва?
Тати е арменец, роден в Истанбул и поради тази причина фамилията ми е Таракчи.
12. Как ще прекараш лятната ваканция?
Мисля да прекарам една пълноценна ваканция. Ще излизам с моите приятели, ще карам колело, ще ходя на море и на лагер „Пътят на коня и лъка”. И, разбира се, ваканцията ми ще е изпълнена с много музика.

Жаки и сестра й Никол споделиха селфи през Skype, специално за читателите на Sense4Style.com

Жаки и сестра й Никол споделиха селфи през Skype, специално за читателите на
Sense4Style.com

13. За финал, какво би казала на всички деца /и възрастни/, които искат да направят нещо, но не им достига смелост? Ти самата опита и стигна толкова далеч…
Всички хора носят в себе си нещо специално. Според мен всеки има някакъв талант, който трябва да бъде открит, да го развиват и да не се отказват.

Благодаря ви много за вниманието и ви пожелавам хубаво и слънчево лято. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.