MENU

…перлите са единствената скъпоценност създадена от жив организъм?

perli

…перлите са единствената скъпоценност създадена от жив организъм?

Родени в морето, лъскавите скъпоценности са сгушени добре между черупките на стридите, далеч под повърхността на морето.

Раждането на една перла е истинско чудо. Те се изграждат от миниатюрни пясъчни зрънца, които проникват в ядрото на стридата. Като защитна реакция стридата образува слоеве след слоеве от скъпоценен седеф около песъчинките, създавайки така желаната перла.

За разлика от другите скъпоценни камъни, които са нарязани и полирани, за да се разкрие вътрешната им красота, перлите не се нуждаят от никаква обработка. Със своя топъл вътрешен блясък и трептящо сияние през цялата човешка история перлата е едно от най-търсените бижута и козметични съставки.

Перлата е едно от най-старите бижута познати на човека. Според митологията перлите са били носени от Афродита и Венера – богините на красотата и любовта. Римляните считали перлите за символ на богатство и добро социално положение. В Китай те символизират мъдрост, безсмъртие и светлина. През Средновековието рицарите често носели перли по време на битка: те вярвали, че тяхната магията ще ги защити от наранявания.

Днес продължава да се смята, че перлите имат успокояващ и смиряващ ефект върху ума и емоциите.

Благодарим на Schwarzkopf & Henkel, които споделиха с нас любопитната информация за перлите. Нежните скъпоценности са основна съставка в най-новия бранд на концерна, създаден в ексклузивно сътрудничество с топ модел No 1 в света Клаудия Шифър.

Schwarzkopf Essence ULTÎME – новият бранд за коса от Клаудия Шифър

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.