MENU

Плосък корем за 7 дни в 5 стъпки

korem

Плосък корем за 7 дни в 5 стъпки

Плоският корем е основна фитнес цел на повечето жени. Но не всички намират волята, времето и търпението да следват суровия график за постигането й. За щастие, има и по-лесен начин това да се случи – можете да намалите количеството мазнини в областта на корема като намалите цялостния процент мазнини в тялото. Спазвайте стриктно следващите 5 стъпки и след 7 дни ще имате видимо по-плосък корем.

Коремът е тази част от фигурата, в която най-бързо и видимо проличават напълняването, отпускането и следродилните промени. А дори да имате атлетичен ген, без редовни тренировки предимствата му няма да личат. Така когато дойде време за официално събитие, да се съблечете на плажа или просто да сложите любима своя дреха, с ужас установявате, че „преливате“. Или още по-лошо – не можете да закопчаете ципа.

Следващите 5 стъпки ще ви позволят ефективно и бързо до постигнете плосък корем в рамките на 7 дни. При това, без да се налага да променяте изцяло ежедневните си навици. Ето как:  

korem3Стъпка 1: Упражнения за цялото тяло
Ако искате да изградите мускулна маса и в същото време да изгорите мазнините, трябва да изпълнявате тренировъчна програма 3 дни в седмицата. Включете упражнения за цялото тялото – напади, лицеви опори и набирания. Правете по една серия от 15 повторения като между тях скачайте по една минута на въже. По този начин при всяка тренировка би трябвало да горите по 500 – 600 калории.
Стъпка 2: Упражнения за коремните мускули
Също 3 пъти в седмицата трябва да тренирате и за коремните мускули. Особено ефективни са коремните преси и свиването на крака от легнало положение. Изпълнявайте по 3 серии от 20 повторения. Също така са препоръчителни и т.нар. Планк упражнения – заставате в положение за лицеви опори, но на лакти. Пружинирате няколко пъти с тялото във въздуха, след което заставате в позиция с максимално изправен гръб между 30 и 60 секунди. Правете по 4 повторения с 30 секунди почивка.

korem2Стъпка 3: Хранене
Храните, които ще консумирате през тези 7 дни са от съществено значение за постигането на плосък корем. Плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите тестени и макаронени изделия, пилешкото, говеждото, рибата и нискомаслените млечни продукти трябва да станат основен приоритет в менюто ви и да изместят всички преработени храни, пълни с консерванти, подсладители и захари.
Стъпка 4: Освободете се от излишните течности в тялото
За целта трябва да намалите количеството на натрий в организма. Или с други думи да спрете солта при хранене. Ако ястието ви се струва безвкусно, опитайте да я заместите с други билки или подправки. Същевременно пийте вода и чай, за да подпомогнете детоксикацията на организма и функцията на бъбреците
Стъпка 5: Опитвайте да пазите хладнокръвие
Стресът и тревогата могат да предизвикат прекомерно производство на хормона кортизол, който стимулира напълняването в областта на корема. Затова всеки път, когато усетите покачване на напрежението поемайте дълбоко въздух, борйте до 10 и издишайте. Или опитайте други техники за успокоение.

Ако следвате стриктно тези 5 стъпки след 7 дни би трябвало да забележите чувствителен резултат. Е, за да постигнете плосък корем като на топ модел, ще трябва да продължите и следващите 7 дни. И следващите. Но пък вероятно мотивацията да го правите ще нарасне от самосебе си 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.