MENU

Как да подбирате правилно бижутата?

Как да подбирате правилно бижутата?

Как да подбирате правилно бижутата?

Добре известен факт е, че бижутата, особено онези с диаманти по тях, са сред най-ценните и любими приятели на жените. И колкото повече съкровища събират, толкова по-трудно им става да ги подберат за съответния тоалет. В стремежа си да покажат максимално, някои дами заприличват на коледна елха и напълно развалят ефекта на всеки детайл в облеклото.

Това неизменно повдига въпроса: как да съчетавате правилно бижутата, така че да не ставате жертви на модата? Тайната е в баланса между накитите и останалите аксесоари! Предлагаме ви няколко основни насоки, които да улеснят избора ви на бижу за всеки случай в ежедневието – без значение от какъв материал е направено.

bijuta3Бижуто на врата трябва да работи във ваша полза, а не срещу вас. Това означава, че трябва да подхожда на тоалета и на модела му, да провокира вниманието, без да се натрапва излишно. За повече закачливост на визията можете да съчетаете няколко накита. Ако искате да провокирате, да изглеждате по-висока и слаба, изберете висящ модел, който се спуска над бюста ви.
При блуза, топ или рокля със затворено деколте (което върви по врата или тип поло) по-добре се откажете от накит на врата и подберете ефектни висящи обици. По този начин ще привличате вниманието към шията и лицето си. Същото важи и ако тоалетът ви включва ефирен шал или фишу.
Обиците са задължително бижу към тоалета, без значение какъв е моделът му и дали носите украшение и на врата. Изключение се прави единствено в случаите, когато сте подбрали голяма ефектна огърлица, върху която искате да акцентирате или се стремите към точно определена визия. Дори при второто, не забравяйте, че обиците придават женственост и младост на всяко лице.

Bijuta4С или без бижу на китката? Когато се колебаете сложете от онези тънките метални гривни, които се носят по много, за да подрънкват. Това е сигурен знак, че сте наясно с модните закони и ви е грижа как изглеждате. Но и всеки друг модел гривна е чудесен финален щрих за визията. Можете да ги комбинирате с любимия си голям часовник на другата ръка. За официална рокля обаче се препоръчва само елегантна гривна, а за делова среща – само часовник.
Използвайте колана като бижу. Той мигновено ще оформи талията ви, при това върху всякакъв тоалет. Ако имате по-закръглени форми, изберете по-широк колан. Ако сте слаба, подберете тънък, от кожа. Един чудесен и оригинален вариант е да използвате висящите си колиета като колани.
Не се страхувайте да комбинирате злато и сребро! Имаше времена, когато това се смяташе за абсолютно табу в модата, но те останаха далееееееч в миналото (в началото на 90-те на ХХ в.). Съчетанието на различните благородни метали не само ще ви позволи да покажете повече от ценностите си в кутията за бижута, но и да изглеждате свежо, в крак с модните тенденции.

Накрая не можем да не ви попитаме: имате ли накит, който никога не сваляте и какъв тип бижута предпочитате?

Written by:

Published on: 25/10/2019

Filled Under: Мода

Views: 3956

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.