MENU

Отслабване с… танци!

tanci2

Отслабване с… танци!

Отслабването може да е стрес за организма (и за ума), но не и ако го правите с… танци. Отдавайки се на разнородни движения и стилове в ритъма на музика, можете да елиминирате напълно психологическия фактор за постигане на желаната форма и да се насладите на самия процес без ограничения, а с удоволствие! Ето как да постигнете отслабване с танци!

Самата мисъл за едночасова фитнес-тренировка плаши и напряга дори онези, които са решително настроени да отслабнат. Някои се притесняват, че няма да могат да издържат на интензивното темпо, а други искрено скучаят, правейки повтарящи се движения в залата. Това обаче не важи за танците! Танцувайки, човек не чувства физическо натоварване, той просто се наслаждава на всичко около себе си: атмосфера, музика, тялото си, дори партньора си.

tanci3Защо танците помагат за отслабване?
Танцовите движения са най-естественият фитнес. Няма по-добра система на спортна тренировка в света от този вид натоварване. Уроците по танци не само спомагат за укрепване на мускулите, но и за подобряване на стойката, придобиване на красива походка и плавни движения. Тренировките ще ви помогнат да изваете тялото си, да се отървете от целулита, да изправите раменете и да придобиете грациозна походка. В същото време, наблюдавайки приятните трансформации на тялото си, в хода на заниманието получавате реални резултати бързо и без усилие, включително да подобрите емоционалното си здраве, да разнообразите и събудите интереса си към живота, да се заредите с енергия, да получите удовлетворение,
Кой може да отслабне с танци?
Всеки може да отслабне в ритъма на танца. Тайната се крие само в редовността и правилността на избора на натоварване. Препоръчително е движенията да се отработват с ентусиазъм до 4 пъти седмично, а тренировките да се състоят от кратка разгрявка, танцуване и накрая разтягане. В същото време, за да се постига (и вижда) достатъчно бърз резултат, е необходимо да се контролира приемът на калории.

tanci4Къде можете да се занимавате с танци за отслабване?
Танцови стъпки можете да репетирате както самостоятелно пред огледалото, така и в група. Най-голяма ефективност обаче, може да бъде постигната при постоянен контрол от квалифициран треньор. В този случай една школа по танци може да предложи широка гама от тренировки и стилове, включително за начинаещи.
Противопоказания за предпазливите
Привлекателността на танците се крие в това, че показатели като здравословно състояние или възраст не са от основно значение. Разбира се, че е необходимо да се консултирате със специалист, но ако младежки брейк и ритмичен джайв не са подходящи за вас, то винаги можете да се насладите на сладостна румба или на чувствена кизомба.
Видове танцови стилове за отслабване
Най-подходящи з
а отслабване са латиноамерикански танци. Тъй като спецификата на латино категорията включва ритмичност, бързо темпо, съсредоточеност и издръжливост, след края на тренировката, може да загубите значително количество на излишните мазнини, а така, с течение на времето – и килограмите!

Ориенталските танци, от друга страна, помагат буквално „да стопите“ излишни сантиметри от талията си, тъй като основни елементи са въртеливите ритмични движения на бедрата и разклащане на ханша.

Стилове като салса, бачата и кизомба пък са великолепен начин да постигнете постепенно и дълготрайно тонизиране на мускулите, чувственост и плавност на движенията, освобождаване на съзнанието, като същевременно горите средно по 250 калории за час тренировка.Да не говорим за многобройните здравословни предимства като укрепване на сърдечната дейност, подобряване на дишането и координацията на движенията, изхвърляне на токсините и повдигане на духа.

Не на последно място, народните танци също са чудесна опция за отслабване. Напоследък броят на школите, специализирани в този стил, нараства, пък и какъв по-подходящ начин да придобиете умения, които да демонстрирате на следващата сватба, на която сте поканени!

Е, готови ли сте за танц?

Written by:

Published on: 17/05/2016

Filled Under: Спорт

Views: 8323

,

One Response to Отслабване с… танци!

  1. Avatar Мони says:

    А от брейк танци отслабва ли се..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.