MENU

Първата безглутенова зърнена закуска вече и у нас – от NESTLE

nestle_free

Първата безглутенова зърнена закуска вече и у нас – от NESTLE

Пълноценната закуска е от съществено значение да започнем деня с енергия. Заради забързаното ежедневие, семейния бюджет и противоречивата информация за храненето обаче, за мнозина е предизвикателство да открият вариант за закуска, подходящ за цялото семейство. И отговарящ на всички нужди, включително здравословни. През декември 2014 г. Nestle направи това възможно, лансирайки революционно на пазара в България достъпните за всеки безглутенови зърнени закуски NESTLÉ® CORN & GOLD FLAKES (Gluten Free).

Част от ангажимента на Nestle е непрестанно да подобрява хранителната стойност на продуктите си, предоставяйки чудесен вкус и богата хранителна стойност в допълнение към балансираното хранене и активния начин на живот. Именно за онези, които искат да включат удобен, вкусен и достъпен безглутенов продукт в закуската си, Nestle разработи безглутеновите зърнени закуски NESTLÉ® CORN и GOLD FLAKES (Gluten Free).

Глутен се наричат белтъчините в определени храни (тестени, зърнени, макаронени изделия, сосове, дресинги, преработени меса, бира, кексове, бисквити). Той обуславя еластичните свойства на тестото и характерната структурата на хляба и други тестени изделия. Представлява комбинация от два белтъка: глиадин и глутенин, а заедно с нишестето и маслата, се среща естествено в ендоспермата на различни зърнени култури.

nestle_free1Така глутенът се е превърнал в естествена част от хранителния режим на повечето хора и трудно може да бъде избегнат. NESTLÉ® CORN и GOLD FLAKES обаче предлагат закуска, която може да улесни преминаването към безглутеново меню на всеки, който търси такава алтернатива, независимо поради здравословна необходимост или просто от любопитство.
Царевицата сама по себе си не съдържа глутен, но е възможно по време на обработка и преработка да бъде в досег с други зърнени култури, чрез които в нея да попадне глутен. Често се отглежда на места, които са били използвани за отглеждане на култури, съдържащи глутен (пшеница, ечемик) и по този начин той остава наличен в почвата, след което се предава и в получената реколта.
Именно затова, при процеса на събиране на реколтата и производството на новите продукти, Nestle Зърнени закуски проверяват всички суровини, за да гарантират, че царевицата не е била в контакт с глутеносъдържащи култури. Разработени в отговор на нарастващото търсене на безглутенови храни, продуктите запазват вкуса и хранителните свойства на класическите зърнените закуски, но без глутен.

Безглутеновите флейксове запазват достъпността на глутеновите рецепти, за да достигнат до повече потребители и ще се предлагат редом с другите традиционни марки зърнени закуски в категорията, които включват и популярните марки на Nestle: NESQUIK®, FITNESS®, COOKIE CRISP® и LION®.

Бриджит Маккевит, диетолог, участвал в създаването на рецептата на новите продукти, споделя: „Отдавна знаем, че безглутеновите продукти стават все по-популярни, но и осъзнаваме, че някои от зърнените закуски без глутен не предлагат същия вкус като традиционните продукти. Затова разработихме NESTLÉ® CORN & GOLD FLAKES Gluten Free – закуски с познат вкус, но без глутен и обогатени с ценни витамини, които гарантират приема на основни хранителни вещества с всяка порция

„NESTLÉ® CORN & GOLD FLAKES предоставят по-голям избор от закуски на потребителите ни. Това е нашият отговор на техните променящи се нужди, чрез който предоставяме безглутенова алтернатива за заетите, водещи балансиран начин на живот семейства“, коментира пък главният изпълнителен директор на Cereal Partners Worldwide, смесено дружество между Nestle&General Mills – Дейвид Хоумър.

В България без глутен ще бъдат любимите на мнозина царевични флейксове с мед и фъстъци – NESTLÉ® GOLD FLAKES и класическият флейкс с витамини и минерали – NESTLÉ® CORN FLAKES. Новата безглутенова зърнена закуска е обогатена с витамини от група В и фолиева киселина. Една порция от 30g съдържа мин 20% на витамини от група В и 27% фолиева киселина от Хранителните Референтни Стойности – (ХРС).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.