MENU

Съветите не Звездев за по-блястяща коледна трапеза

zvezdev1

Съветите не Звездев за по-блястяща коледна трапеза

Съвместната инициатива на Fairy и Иван Звездев ви дава идеи как да приготвите празнична вечеря по нестандартен и същевременно икономичен начин. На Коледния уъркшоп, който се проведе преди дни в шоу-рум Томеко, българският майстор-готвач демонстрира как да спестим от семейния бюджет, за да ни останат повече средства за подаръци за любимите хора.

Иван Звездев залага на Fairy за едно по-спокойно и икономично посрещане на празниците. Както всеки, така и майстор-готвачите обичат да имат помощник, на който може да разчитат. И тази Коледа заложете на почистващия препарат Fairy, чиято формула издържа невероятно дълго време и спомага за измиването на по-голям брой съдове.

zvezdev2

На уъркшопа Иван Звездев даде своите идеи за ефектна и Fairyкономичнa трапеза. Той демонстрира, че не са нужни много средства, за да направим празника си по-специален.

Ето и няколко икономични и практични съвета и препоръки от практиката, които Иван Звездев споделя, за да вдъхнови и привлече последователите на Fairyкономично готвене. Приложете ги и можете да спестите средства за повече подаръци 😉

zvezdev3

1. Традиционно на Бъдни вечер сред 7-те постни ястия се готвят пълнени чушки, зелеви и лозови сърми. Не ги гответе поотделно, а ги сложете заедно в глинен гювеч. Залейте ги със зелева чорба, колкото да ги покрие и ги задушете във фурната за 1 час. Така ще спестите време за миене на повече тенджери и ще използвате по-малко почистващ препарат.

2. Когато стерилизираните краставички свършат, не изхвърляйте саламурата. Използвайте я, за да мариновате коледните пържоли. Достатъчно е да престоят няколко часа в нея и така ще станат по крехки и много по-вкусни.

3. Когато почиствате моркови, зеле, дръжките на магданоза, гъбени пънчета, чушки или лучени люспи, не ги изхвърляйте, а ги залейте с вода и посолете. Варете 20 минути и ще получите натурален и много ароматен бульон, който можете да съхраните във фризер на по-малки порции, в пластмасови чашки или кофички от кисело мляко. Така всяка супа ще бъде още по-вкусна.

zvezdev4

4. На Коледа много хора пекат големи парчета месо – шол или бут. Често остава на следващия ден от печеното, но то няма същия вкус. Наситнете го и добавете към обикновен доматен сос, за да гарнирате любимите на децата спагети.

5. Ако питката с паричка за Бъдни вечер не се изяде на празничната вечеря и остане на следващия ден, може да я нарежете на малки кубчета и приберете във фризера. Така имате подготвени кротончета за любимата крем супа от картофи. Само трябва да ги изпечете. В крайна сметка никой не обича студен и стар хляб.

6. Разчитайте на добър почистващ препарат като Fairy, който да ви спести средства и усилия от почистването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.