MENU

6 типа Facebook статуси, които дразнят приятелите ви

facebook

6 типа Facebook статуси, които дразнят приятелите ви

Социалната мрежа Facebook се превърна в място, на което всеки изразява всичко, което го вълнува, което е прочел или което е направил – понякога спонтанно, но понякога и съвсем целенасочено – за да прочетат, “лайкнат” и / или коментират приятелите му. Правейки второто обаче, мнозина въобще не осъзнават, че вместо да впечатляват, отблъскват околните. Защото има определени публикации, които се повтарят толкова често, че започват да дразнят приятелите в списъка ви. Ето и кои са те:

1. Мъдри мисли и цитати

Едно е човек, за когото мъдрости от този тип не са привични, да копира фраза, която го е впечатлила или в която открива личен контекст. Но наистина идва малко в повече, когато още с отварянето на профила си прочетем поне десетина подобни статуса и то от хора, които просто се опитват да бъдат оригинални или харесвани. Фейсбук не е лексикон!

facebook12. Романтични откровения
Личният живот затова е личен. Защо е нужно да изписвате прочувствени словоизлияния към вашето мече, коте, зайче и т.н във Facebook? Не забравяйте, че само малцина от приятелите в списъка ви са ви наистина такива и в живота, и ще се зарадват чистосърдечно за вас. Да не говорим, че публичните признания може да не са по вкуса и на половинката. Ако искате да споделите с някого нещо специално, просто му го кажете – лично. Повярвайте, колкото по-малко говорите за щастието си, толкова по-дълго ще продължи. Обичайте се OFFLINE.
3. Лични проблеми
Случаят е същият както при романтичните откровения. И дори по-лош. Оказва се, че от стотиците приятели в списъка ви само няколко реагират, както очаквате. Отново най-близките. Останалите мислят, че просто търсите внимание, споделяйки неволите си публично. Твърде възможно е да си спечелите дори злорадство и голяма доза съжаление. А никой уважаващ себе си човек не го иска, нали? По-добре изключете Facebook и споделете болката си на 4 очи с най-добрата ви приятелка.

Прочетете още:

Най-добрата приятелка – 15 причини да си й благодарна

4. “Сподели и виж какво ще се случи до утре…”

Е, познайте – нищо не се случва! Този вид статуси не са нищо друго освен зарибявка за шарани, които с всяко споделяне и кликване всъщност пълнят нечий чужд джоб или увеличават активите на дадена безсмислена страница – което  от своя страна пак носи определени дивиденти за администраторите. Спрете да вярваш на тези глупости.

facebook25. Секси и провокативни снимки
Може би си мислите, че изглеждате като от корица на списание и ще свалите шапката на всички. Да, ама не! Понякога може наистина да ви се получава, но в повечето случаи се излагате. И качвайки снимка след снимка чупещи стойка, автоматично бивате причислена към категории като “кифла”, “кроасан” или друго модерно понятие за вятърничаво поведение. По-добре се замислете – заслужава ли си за няколко лайка (предимно от мъже) да си изградите имидж, който не отговаря на действителността, но който веднъж наложен трудно ще бъде опроверган?
6. Ревностна агитация за каузи
Хубаво е човек да изповядва някакви хуманни принципи и да подкрепя каузи за популяризирането им. Но когато постоянно “спамите” стената на контактите си с всевъзможна информация по темата, косвено ангажирайки ги с вашето виждане или интереси, ефектът се губи. Вместо това бивате обявени за скучни и дори досадни. Човек на думи, но не и на дела. И е много вероятно голяма част от “приятелите ви” дори да изключат известията от вас. Бъдете по-умерени и потърсете друг начин да подкрепяте нещата, в които вярвате.

И така, откривате ли тези Facebook статуси сред публикациите на приятелите ви? Или може би има други, които са дразнещи лично за вас?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.