MENU

Основни правила за хубавo утро

hubavo utro

Основни правила за хубавo утро

Не случайно казват, че денят се познава от сутринта. И както се чувстваме в първите часове след ставане, такова ще бъде настроението ни през останалото време. Затова, ако искате да посрещате всеки нов ден с положителни емоции, да ви върви леко в работата и в отношенията с близките, то следващите няколко правила би трябвало да се превърнат във ваш ежесутрешен ритуал.

1. Много е важно да установите регулярен режим на лягане и ставане и да спите между 7 и 9 часа. Здравословният сън позволява на духа да се чувства бодър, на мозъка да работи продуктивно, а настроението да бъде положително от сутринта.

Прочетете още:

Как да подобрите качеството на съня си?

2. Добре е да настроите алармата на будилника със спокойна мелодия, която да не предизвиква стресово събуждане на мозъка и да не ви дразни сутрин.

sutrin83. Още с отваряне на очите си кажете: „Добро утро, какъв прекрасен ден!“.
4. Не е нужно да ставате от леглото веднага щом будилникът звънне. Насладете се на още няколко минутки покой в постелята.
5. После направете малко упражнения за тонус – каране на колело или изписване на цифри с крака, коремни преси. Макар и лека, физзарядката сутрин ще ви ободри страхотно.
6. Веднага щом станете от леглото вдигнете завесите или щорите и отворете прозореца, за да могат светлината и свежият въздух да изпълнят стаята.
7. Докато правите сутрешния си тоалет се усмихнете а себе си в огледалото.
8. Един контрастен душ също може да спомогне за ефективно ободряване
и да ви влее допълнителна доза позитивизъм.
9. Едно от основните правила за хубаво утро е добрата закуска. Препоръчително е да може да се приготвя бързо и лесно, и да е здравословна – купичка мюсли с мляко, сандвич с пълнозърнест хляб, плодова салата. И кафе, разбира се.

10. А докато похапвате (е, добре, или пиете кафето си), пуснете приятна музика и позволете на живителната енергия и доброто настроение да достигнат до всяка фибра от тялото ви.

Прочетете още:

Как да се събудите без кафе?

Written by:

Published on: 20/02/2020

Filled Under: Съвети

Views: 4453

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.