MENU

5 упражнения за стегнато тяло и добро настроение

5 упражнения за стегнато тяло и добро настроение

5 упражнения за стегнато тяло и добро настроение

Не случайно казват, че физическите упражнения са източник на щастие. Освен че ще изваете стегнато тяло,  само с няколко минути раздвижване дневно ще започнете да гледате по-розово на живота. Как е възможно това? Научно доказано е, че редовните тренировки стимулират производството на хормона на щастието серотонин в мозъка, премахват стреса и подобряват концентрацията. Какво повече ви трябва?! Включете следващите 5 упражнения за стегнато тяло и добро настроение в ежедневния си график и започвайте деня с усмивка и тонус.

1. Легнете по гръб с разтворени встрани ръце. Вдигнете левия крак и го изнесете над десния като усучете тяло в кръста. След това сменете крака и посоката. Направете 3 серии по 8 повторения с 30 секунди почивка помежду им. Това упражнение стяга коремните и бедрените мускули и оформя талията.

uprajneniq22. Легнете по гръб с ръце до тялото. Повдигнете таза максимално и стегнете седалищните мускули като се стараете да не отделяте рамене и шия от пода. Отпуснете в изходно положение. Направете 2 серии по 8 повторения с 30 секунди почивка. След това, при повдигане на таза повдигнете и единия крак като се стараете да пазите равновесие само на свития. Направете по 2 серии от 8 повторения с всеки крак. Това упражнение стяга седалищните мускули.
3. Легнете на една страна с ръка, опъната нагоре и глава върху нея. Дишайте дълбоко. Повдигнете едновременно двата крака максималнно и отпуснете. Направете 2 серии по 8 повторения с 30 секунди почивка. Ако ви е трудно, опитайте с повдигане само на горния крак. Това упражнение стяга вътрешната и външната страна на бедрата.
4. Седнете на пода и се подпрете с длани зад гърба по-близо до таза. Повдигнете краката едновременно на 45 градуса. С бързи движения свийте първо единия, после другия крак. Направете 2 серии по 8 повторения с 30 секунди почивка. Това упражнение стяга коремните, седалищните и бедрените мускули.

5. Легнете на пода като се подпрете на лакти. Свийте колене към гърди с вдишване и отпуснете с издишване. Старайте се при връшане в изходно положение краката да не докосват пода. Направете 3 серии по 8 повторения с 30 секунди почивка. Това упражнение стяга коремните и бедрените мускули.

Необходими са ви само 15 минути дневно, за да се почувствате различно. Не е нужно да правите всички упражнения накуп, можете да ги комбинирате произволно в отделните дни. Просто спазвайте рутината. Е, готови ли сте за раздвижване?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.