MENU

Новото начало – шанс за промяна

 

Новото начало – шанс за промяна

Позволи си да почувстваш сладката свобода на новото начало. Твоето бъдеще е зад завоя!

Рано или късно всекиму се налага да започне отначало. Дали в любовта,  дали в кариерата, дали в начина си на живот. Понякога новото начало идва неочаквано, а друг път – съвсем навреме, вселенското време. И дори да ни се струва изненадващо, то е знак за случващото се развитие в житейския ни път. Въпросът е, как да свикнем да живеем стария си живот по нов начин и как да приемем промяната.

Казват, че всичко в живота се случва в точния момент. И дори да не сме подготвени за промяната, трябва да се учим да я приемаме от положителната й страна. Новото начало идва в момент, когато сме в застой, без да го осъзнаваме или го осъзнаваме, но не се решаваме да действаме в посока на промяната. Когато ни се предлага наготово е дар. Когато го предизвикваме сами е риск. Но и в двата случая си заслужава, защото със сигурност ни чака нещо хубаво. По – истинско и по – пълноценно, което задоволява променящите ни се нужди.

Защото новото начало е нов шанс за постигане на щастието. Учейки се да преодоляваме препятствията по пътя си с гордо вдигната глава и воля за живот, ние ставаме по – силни и по – мъдри, душевно богати и духовно извисени.  И обратно, затваряйки се в черупката на страховете, негативните емоции и отрицанието, се противопоставяме на заложения в съществуването на всяко живо същество стремеж да върви напред.

nachalloНовото начало не е страшно. По – страшно е да стоим съзнателно в рутината, потъпквайки потенциала и развитието си с едничката мисъл, че не се знае какво ще се случи, ако нарушим баланса. Но истината е, че за да се появи възможност за промяна, балансът вече е бил нарушен. Дали заради собствената ни изменчива природа, дали заради чуждата неудовлетвореност от собственото му съществуване, дали заради естествения ход на събитията в живота.
Когато един цикъл приключи започва друг. Така е с раждането и смъртта, доброто и злото, светлината и мрака. Няма нито само черно, нито само бяло, нито пълно щастие, нито безкрайно нещастие. За съжаление не ние определяме началото и края на тази изконна цикличност. Но ние определяме отношението си към нея.
Затова не се съпротивлявайте на промяната. Дори да е неочаквана и различна от онази в представите ви, вероятно има причина да се случва в живота ви. Дали за да го промени или за да ви научи на нещо. Вие сами ще разберете, ще усетите кое е.

Аз приех своята позитивно и създадох нещо красиво. Започнах да следвам една от малкото мечти, които имам (просто защото не вярвам в мечтите, а в целите) и мисля, че ми се получава, защото за първи път от много време насам се чувствам пълноценна, оценена и удовлетворена в онова, което правя. А аз го правя с много любов.

А вие, приятели, как гледате на новото начало в живота? Преживели ли сте някаква драматична промяна или самите вие сте предизвикали такава? А как се чувствате след нея? Ако не искате да споделяте в публичното пространство, пишете ми на познатия  e-mail: calypso@sense4style.com за сърдечни разговори. Аз ще бъда тук и ще те изслушам. Коя съм аз?

Твоята Калипсо

Written by:

Published on: 12/03/2014

Filled Under: ... по женски

Views: 5434

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.