MENU

Дразнещите навици на мъжете, за които не си струва да се ядосвате

navici2

Дразнещите навици на мъжете, за които не си струва да се ядосвате

Досадните навици на мъжете са неизкореними състояния от ежедневието им и колкото по-бързо проумеете този факт, толкова по-добре за вас. В противен случай ще тровите себе си, него, околните, но най-вече вашата връзка, която иначе имаше така обещаващо начало… 

Защо да си го причинявате? Не е ли по-здравословно да се поставите на негово място (да, знаем, че не ви е по силите, но не е невъзможно) и да се замислите за какво в крайна сметка си хвърляте нервите на вятъра? Баба ви, майка ви, сестра ви, да не би да са имали успех в превъзпитаването на зрели мъжки индивиди? Съмняваме се. Бъдете по-прагматични от тях като се примирите, че никой мъж не може да избяга от себе си.

Ето няколко от най-дразнещите навици на половинките ви, за които не си струва да хабите нито нерв повече:

navici41. Стоят с часове пред компютъра. А по-добре ли щеше да бъде, ако стоеше с часове навън? В незнайно каква компания, да не вдига телефона си, да се прибира в смущаващ вид? Ето, видяхте ли? Поне предпочита да сте около него, докато спасява принцеси и разбива неразбиваеми кодове, вместо да се забавлява навън.
2. Не дават израз на чувствата си. Вярно, има моменти, в които ви се иска да каже нещо мило в точния момент, но уви, не го прави. Но пък признайте, че жестовете му на внимание са неочаквани и ви стоплят по начин, който би бил невъзможен, ако ви глези всеки ден. А и кой иска да бъде задушаван от нежности?!
Прочетете още:
За какво не обичат да говорят мъжете?
3. Отдалечават се от вас, когато говорят по телефона. Много дразнещо и абсолютно необяснимо, но пък безобидно и дори смешно. Обажда му се приятел и както си вървите, той дръпва с една дължина пред вас, смее се високо или по-лошо – гласът му утихва. Не казва, че сте заедно, а се държи така, все едно е тръгнал да се пораздвижи, но е навит и за други опции, с други хора. Е, хайде, не му обръщайте внимание и не разваляйте деня си с „защо не му каза, че сме заедно, какво ти каза, какво му каза”.

4. Носят едни и същи дрехи и обувки. Ами да носят – щом са им удобни… Важното е да не се вторачват във вашия избор на дрехи, защото тогава вече височината на тоновете ще ескалира. И щом дрехите са прани, какъв е проблемът?

navici65. Не се къпят толкова често, колкото ви се иска. Ммм, факт е, че някои мъже не изпитват необходимост от ежедневен душ. Дори можете да чуете, че не е мъжкарско, студено било, не се е потил през деня… Да, звучи абсурдно, но може да чуете всичко! Тук може да вкарате малко женска хитрост и да направите предложение, което да не може да откаже – да се къпете заедно 🙂
6. Забравят. Знаете ли защо забравят? Защото понякога толкова много говорите, че той излиза в режим офлайн и пропуска частта, за която по-късно ще му триете сол на главата. Затова дърдорете, колкото да имате слушател (поне привидно), но върху важните, според вас неща, акцентирайте, докато не се убедите, че наистина ви е чул и разбрал.
7. Колата, та колата. Превозното средство е важно почти толкова, колкото връзката ви. Така мислите вие. Но не е така. Мъжете си прекарват чудесно, докато говорят за коли, ремонтират коли, чистят коли, гледат коли. Имат нужда от време, което да прекарат с „нея”, а вие пък имате нужда от шопинг, козметик, срещи с приятелки, клюкарстване и т. н. Всеки с интересите си.

Прочетете още:

Как да станеш част от хобито на гаджето си?

navici58. „Отваря им се глътка”. Това е един от малкото дразнещи мъжки навици, върху които трябва да обърнете внимание навреме, ясно е защо. Ако глътката се отваря по-често от нормалното и не се поддава на контрол – знаете какво трябва да направите. Няма място за компромиси, когато става дума за алкохол. Ако веднъж на няколко месеца вашият човек си отпуска душичката, отпуснете и вие своята.
Прочетете още:
8 знака, че нещо не му е наред
9. Не чистят. А не чистят, защото нямат навика, а нямат навика, защото едно време някой е пропуснал да научи момчето си, че трябва да създава ред и чистота около себе си, а не хаос. Вредата е нанесена, но поне можете да редуцирате щетите. Колкото и да е разхвърлян, все има неща, на които може да го научите, без да се налага да крещите като бясна. Местата за събуване на чорапи, чиниите в мивката, продуктите в хладилника, дрехите в пералнята и редица допълнителни движения, от които няма да му стане нищо, но пък ще бъде възнаграден с благословената тишина, за която копнее след работа.

Момичета, наистина не си струва да се фокусирате върху дребни и незначителни характеристики от мъжката природа. Нито ще ги накарате да изчезнат, нито връзката ви укрепва от това. А това си е вашият човек и заслужава да отбележите и положителните му качества 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.