MENU

Как отслабва Сара Джесика Паркър?

 

Как отслабва Сара Джесика Паркър?

Как отслабва Сара Джесика Паркър?

С ролята си на Кари Брадшоу – жената, която се интересува от секс и не се страхува да пита, чиято страст са обувките и винаги се стреми да изглежда съвършено, Сара Джесика Паркър си спечели статут на модна икона в реалния живот. И въпреки че по тази тема мненията са противоречиви, едно не може да се отрече – на почти 50-годишна възраст звездата от култовия сериал „Сексът и градът“ има фигура и дух на младо момиче.

И за това има съвсем основателна причина. За здравословното и физическо благосъстояние на Сара Джесика Паркър се грижи цяла плеяда от специалисти – треньори, масажисти, гримьори, диетолози. Така благодарение на стрикния им график и самодисциплина да го следва, актрисата не се страхува да се снима по бански, при това с риск да засрами множество далеч по-млади свои колежки.

Но как всъщност отслабва Сара Джесика Паркър?

Вероятно мислите, че актрисата става всяка сутрин, за да тича 20 км., прави коремни преси и напади и получава изключително ефективни съвети от личния си треньор. Но самата тя отдава фигурата си на гените и на редовния си диетичен режим. Защото твърдо вярва в твърдението, че около 95 % от теглото се формира от храната, която ядем. А ако се храним здравословно, тялото ни също ще е стройно.

sjpВсе пак Сара Джесика Паркър се старае да прави упражнения всеки ден, разхожда се много по натоварените улици на Ню Йорк и винаги предпочита стълбите пред асансьора.
И така, след като звездата от „Сексът и градът“ се придържа основно към диетата си, какво яде, за да изглежда по този начин? Въпреки че откровено признава, че често копнее за вредни храни и понякога се поддава на изкушението им, актрисата все пак се стреми да се придържа към принципите на Диета „Южен Бряг“. Тя е много проста, защото замества лошите въглехидрати и лошите мазнини с добри такива. А ето и какво представлява самият режим:
Диета „Южен Бряг“ се състои от три етапа. Първият е най-стриктен и продължава между 7 и 14 дни, включвайки само яйца, нискомаслено сирене, зърнени храни, зеленчуци, ядки и месо с ниско съдържание на мазнини. Абсолютно забранени в този период храни са ориз, хляб, макаронени изделия, картофи, плодове, захар и печива. Обикновено менюто изглежда по следния начин:
Закуска: чаша зеленчуков фреш и яйца на очи със спанак
Обяд: нискомаслено сирене Фета в слата с риба тон
Вечеря: филе от риба или пилешки гърди със зеленчуци на пара
Между храненията: целина с нискомаслена извара, ядки
Напитки: вода, билкови чайове

Вторият етап на диета „Южен Бряг“ позволява малко повече свобода на хранене. Целта му е да увеличи приема на въглехидрати като същевременно продължи отслабването докато се постигнат желаните килограми. Към режима могат постепенно да се включат пълнозърнести храни и плодове. Просто трябва да се наблюдава загубата на тегло след първия етап и постепенно да се добавят тези две групи храни в умерени дози. Ако се забележи напълняване следва връщане към етап 1 за кратко и отново плавно преминаване към етап 2.

Третият етап на диета „Южен Бряг“ позволява пълно щастие в храненето. До този момент би трябвало да са постигнати удовлетворителни резултати в теглото от етапи 1 и 2, теглото да е задържало стабилни стойности, хранителният режим да тече леко, а пристъпите на глад да се овладяни. Пълноценното хранене може да започне отново, но умерено. Ако се забележи наддаване може винаги да се започне етап 1.

One Response to Как отслабва Сара Джесика Паркър?

  1. Avatar Бери says:

    Леле, 50… А изглежда на 30! Евала 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.