MENU

Южняшки страсти и етно мотиви в аксесоарите за Пролет/Лято 2015 г.

parfois1

Южняшки страсти и етно мотиви в аксесоарите за Пролет/Лято 2015 г.

Колекция Пролет/Лято 2015 на Parfois акцентира върху етно мотивите като водещ тренд. Именно затова португалската модна марка се спира на Мароко като перфектната дестинация за своята кампания.

Кампанията е осъществена от италиански екип – фотографът Ilaria Orsini и моделът Benedetts ни показват образа на устремена жена, която пътува както физически, така и в мечтите си и постепенно намира парченца от различните култури, включени в колекцията.

По много женствен и модерен начин са преплетени мотиви на змийска кожа и ръчна изработка, които в комбинация с етно елементи обогатяват всеки детайл от колекцията и ни пренасят в Мароко, Турция, Мексико, Индия или Балканите. Така се раждат четирите предложения на Parfois за сезона: Boho Dream, Future Tribal, Marrakech и Powder Power.

boho

Акцентът на колекцията – Boho Dream, изпъква като най-наелектризиращата от четирите теми. Хипи-шик вдъхновението е посветено на жените, които харесват смелите комбинации. Грубоватост, обогатена от детайли, като пачуърк, копринени пискюли, въжета и естествени елементи, е в основата на колекцията. Цветовата палитра е свежа, напомня на лятото и включва както ярки тонове като оранжево, бургунди, синьо и жълто, така и неутрални – черно, бяло и беж.

5

Future Tribal тенденцията намира своя първоизточник в духа на спортния шик, където комбинацията на ресни, перфорирани детайли и разнообразни принтове придава елегантен подтон към спортната визия. Разнообразни техники за плетене и материали като найлон и кожа са комбинирани с геометрични форми в ярки цветове.

marrakesh

Свобода и спокойствие са думите, които най-добре описват тренда Marrakech. Свежата и лежерна тематика е идеална за почитателките на непретенциозна, но същевременно стилна визия. Естествени материи като дърво, въже, рафия и камъни са основния фокус на колекцията. Цветната палитра е базирана на асоциирани с природата тонове, като кафяво, червено и корал. Колекцията буди усещане за релакс, вдъхновен от топлата атмосфера на Маракеш.

powder

Пастелните цветове придобиват нов смисъл с Powder Power – тенденцията, в която цветната палитра очертава етно аура чрез употребата на велур, кожа и малки детайли, като лазарно изрязване и перфорация. Идеален тренд за съвременната жена, която залага на небрежни аксесоари за всеки ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.