MENU

Исторически факти за секса, които ще ви шокират

Исторически факти за секса, които ще ви шокират

Исторически факти за секса, които ще ви шокират

Историческите факти за секса, които сме ви подготвили, ще ви изненадат, ще ви разсмеят, ще ви шокират, но най-вече – ще ви накарат да благодарите на Вселената, че сте се родили и живеете в друго време.

1. За древните евреи плодовитостта и създаването на потомство били толкова свети, че те давали клетва върху фалос – обичай, който напомня нашия да се кълнем с ръка върху Библията.

2. Тертулиан, защитник на християнството, смятал, че създаването на нов човек става точно в момента на еякулацията. Според него поглъщането на спермата при фелацио е канибалски акт.

3. Според  Аристотел малкият пенис е по-плодовит от големия, защото разстоянието, което сперматозоидите изминавали в него е по-малко и са съответно по-потентни.

ID-1002284924. С цел да предотврати зачеването римският поет Лукреций препоръчвал енергично разтърсване на тялото след съвкупление.  Така семенната течност щяла да изтече.
5. Жестът с изпънат среден пръст бил познат на древните римляни като „пръст, който не се срамува”.
6. През ранното Средновековие на заподозряната в съпружеска изневяра жена завързвали на шията тежък камък и я хвърляли в дълбока вода. Ако успеела да изплува това било знак, че е невинна.
7. Ако някой подсъдим през Средновековието бил обвинен в содомия, наказанието било изгаряне на клада, заедно с омърсеното животно.
8. В средата на 15 век се смятало, че кръвосмешение, извършено върху олтар, действа като профилактично средство срещу чума.
9. Средствата за построяването на базиликата „Свети Петър” в Рим били събрани от наложения от църквата данък върху проституцията. Този данък бил в пъти по-доходоносен от индулгенциите – папски писма, опрощаващи греховете.
10. Първите презервативи датират от 17 век и се приписват на д-р Контън. Били изработвани от рибешки мехури и агнешка кожа.

11. В средата на 19 век мастурбацията се е смятала за болест. За да „излекуват” жените някои хирурзи отстранявали клитора им.

12. По време на Гражданската война в Щатите хомосексуализмът бил обичайно явление сред войниците от Севера и Юга. Мъжки жрици на любовта следвали двете армии неотлъчно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.