MENU

Хидратация на кожата през лятото

Хидратация на кожата през лятото

Хидратация на кожата през лятото

Добрата хидратация е едно от основните условия за здрава, млада и красива кожа, особено през лятото. За да я запазите такава е изключително важно да полагате ежедневни грижи за възстановяване на хидробаланса в клетките, който се нарушава неусетно под въздействие на толкова много фактори. Вижте нашите съвети за хидратация на кожата през лятото и започнете да ги прилагате още днес.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и като че ли най-уязвимият. За да предпази вътрешната среда на организма от вредата на околната среда, тя понася всички нейни атаки и неминуемо търпи промени в структурата си, във вида и в състоянието си – някои безвъзвратни, но други поправими, стига да вземете необходимите мерки.

Кожата се състои от близо 70 % вода, които си набавя чрез храната, течностите и козметичните продукти, които използвате. Под въздействие на климата, замърсяването, тютюнопушенето, стреса и умората обаче тя губи поне 500 мл вода дневно, вследствие на което се дехидратира, защитните й сили отслабват, метаболизмът й се забавя и става податлива на увреждания.

Сред най-честите резултати от слабата хидратация на кожата са признаците на преждевременно стареене – фини линии и по-дълбоки бръчки в областта на околоочния контур и лабиалните гънки, уголемяване на лицевия обем, повяхване и посивяване на тена. Освен това се наблюдават по-чести раздразнения, сърбеж, зачервявания, чувствителност и усещане за дискомфорт. Кожата губи свежестта си, еластичността си, гъвкавостта си.

Как да поддържате хидратацията на кожата си в норма?

С комплексни грижи! А именно – здравословно хранене, консумация на много течности, защитни мерки срещу слънчевите лъчи, разкрасителни ритуали. Към последните, разбира се, спадат хидратиращите продукти за лице и тяло, чиито формули са специално разработени да стабилизират нивата на влага в кожата, да поддържат естествените й защитни функции, да възстановяват загубите и да запазват водата в клетките по-дълго време.

Вижте кои са най-актуалните козметични предложения за хидратация на кожата през лятото и не губете време да ги включите в режима си за красота.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Трябва да имате предвид, че със смяната на сезоните се променят и нуждите на кожата. През лятото дехидратацията е много по-интензивна тъй като с потта и излагането на слънце клетките губят огромно количество вода. В тази връзка козметичните продукти за дневна и нощна грижа, както и след излагане на слънце и след баня са задължително, но не и единствено условие. Важен е и начинът, по който ги използвате. Можете да възстановите баланса на влага с няколко основни стъпки:

  • Преди излагане на слънце нанасяйте подходящ продукт със SPF (на лицето и на тялото), който ще прадпази кожата от страничните ефекти на UV – лъчите
  • След излагане на слънце нанасяйте възстановяваща хидратираща формула, която ще успокои кожата, ще подпомогне регенерацията на клетките и за компенсира липсите.
  • Не се къпете с прекалено топла вода и прекалено често през деня, тъй като така ще отмиете естествените мазнини на кожата и ще ускорите дехидратацията.
  • След баня не попивайте водата изцяло, а оставете кожата сама да я абсорбира. След няколко минути нанесете хидратиращ продукт, за да запечатате влагата в клетките.
  • Сутрин нанасяйте хидратиращ крем, който ще поддържа кожата влажна, еластична и защитена през деня, а преди лягане – хидратиращ крем за възстановяване на хидробаланса през нощта (когато клетъчните процеси са най-интензивни).
  • От време навреме си правете хидратиращи маски с природни средства – можете да използвате зехтин, ягоди, кисело мляко, мед, алое вера, масло от бадем, нар, лавандула, арган. Дори когато подбирате козметична формула следете в нея да има растителни масла за допълнителна доза хидратация.
  • Търсете идеалния хидратант за своята кожа. А именно, онзи, който не само се бори с дискомфорта, свързан със загубата на хидратация, но и който предотвратява последиците от видимата дехидратация. 
  • Помнете: бръчките се появят не толкова заради възрастта, колкото заради загуба на влага. Така че се възползвайте от ползите на водата във всичките й форми – за пиене, чрез храната, в козметиката. 

Е, вече е лято! Кой е вашият продукт за хидратация на кожата?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.