MENU

5 мита за отслабването

mitove_otslabbvane

5 мита за отслабването

 

В днешно време сме бомбардирани от толкова различни варианти за отслабване, включително диети, упражнения, добавки и дори секс, че е трудно да подберем ефективните от неефективните методи. И въпреки че при всеки човек те са индивидуални, има някои общи твърдения, които специалистите разпознават като грешни. Вижте кои са 5-те най-популярни мита за отслабването и истината за тях.

Мит No 1: Бавният метаболизъм е виновен за напълняването
Факт: Много често хората, които се опитват да отслабнат, винят метаболизма си за неуспеха или за бавните резултати. Изследванията обаче показват, че пасивният метаболизъм, т.е енергията, използвана от тялото в момент на покой, всъщност се повишава при напълняване. А когато някой наддава тегло от натрупване на мазнини, тялото получава нужда от допълнителна подкрепа за това тегло и така натрупва повече мускулна маса. Изводът е, че колкото повече мускули имате, толкова по-интензивен ще е метаболизмът ви дори в състояние на покой.

mitove_otslabvane1Мит No 2: Трябва да тренирате интензивно за зоните с натрупани мазнини
Факт: Истината е, че за да изгаряте мазнините, трябва да тренирате с ниско до умерено ниво на интензивност. Тялото изгаря най-голям процент мазнини при по-ниска динамика на кардио упражнения, но при по-висока изгаря по-голямо общо количество енергия и повече мазнини като цяло. Сама по себе си ниската интензивност на тренировките подпомага отслабването и топенето на мазнините, но отнема повече време за ефективни резултати. Затова редувайте.
Мит No 3: Упражненията ви карат да ядете повече и да напълнявате
Факт: Заради поглъщането на по-голямо количество храна след усърдни тренировки, мнозина са свикнали да мислят, че това всъщност проваля усилията им да отслабнат. Но не е така. Всяко едно упражнение, колкото и леко да е то, допринася за справяне с нежелани килограми. А според множество различни проучвания именно тренировките са най-добрият начин за елиминиране на мазнините. Т.е колкото повече се движите, толкова повече отслабвате.

Мит No 4: Не трябва да се яде след 18 ч.
Факт:
Истината е, че няма точно определено време, в което да приключите с храненето. Идеята е просто да не ядете храни, които са вредни за здравето ви. И съответно за фигурата ви. Ако например гледате филм късно вечерта, не посягайте към сладоледа, чипса, бургерите, пицата. Вместо това опитайте с ядки, салата или пресни плодове.

Прочетете още:
6 безопасни и натурални средства за потискане на апетита

Мит No 5: Въглехидратите са най-големият враг на отслабването
Факт: Само до някъде. Въглехидратите в газираните напитки и тестените изделия са вредни за фигурата, но онези зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни, не. Единственото, което трябва да направите е да проучите кои са „добрите“ въглехидрати и да подбирате тях в менюто си. А ако все пак се изкушите с „вредните“, опитайте да ги изгорите във фитнеса ;).

Written by:

Published on: 07/11/2014

Filled Under: Съвети

Views: 2670

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.