MENU

Фокус върху зачервяването на кожата с Rosaliac от La Roche-Posay

LRP rosaliac

Фокус върху зачервяването на кожата с Rosaliac от La Roche-Posay

Зачервяването е един от основните проблеми на кожата, притесняващ жените и задминаващ дори наличието на черни точки и тъмни кръгове. Но това не е само несъвършенство, което трябва да се прикрие. Това е симптом за чувствителност на кожата. Сега лидерът в дермокозметичната грижа La Roche-Posay дава своето революционно решение – серия Rosaliac, иновативна концепция за цялостно коригиране на промените в цвета на кожата, дължащи се на нейната чувствителност.

Независимо от възрастта, чувствителната кожа се характеризира с по-изразена склонност към зачервяване в сравнение с нормалната кожа. И за съжаление, тази тенденция е устойчива във времето.

Зачервяванията водят до промени в цвета на кожата и са индикатори, че кожата се нуждае от специфични продукти и методи за нанасяне. Няма определено правило кога точно се случват, дали са временни или постоянни, локализирани или на голяма площ – те възникват под въздействие на множество фактори и имат различни изяви. В основата им могат да стоят проблеми с кръвоносните съдове на кожата, UV лъчи, замърсяване, климат, храна и стрес – всички те са фактори, които провокират нарушаване на кожната микроциркулация. Това води до отслабване на стените на кръвоносните съдове и може да се развие възпаление.

Общото за всички типове зачервявания обаче, е тяхното значително влияние върху качеството на кожата: цветът й е неравномерен, повърхността – по-груба и дискомфортът при топлина – значително по-голям. И въпреки че фиксирането на зачервяването може да настъпи на различна възраст, тенденцията е след това да се влошава. С времето, неравният тен и дискомфортът могат да останат за постоянно.

Според проучванията обаче, само 1 от 10 жени, засегнати от зачервяване на кожата, използва козметичен продукт против зачервяване, като мнозинството предпочитат фон дьо тен, коректори или слънцезащитни продукти, дори и ако всички тези продукти не им носят пълно удовлетворение.

Благодарение на познанията, които имат в областта на зачервяванията, Лаборатории La Roche-Posay представят изцяло ново поколение грижа за кожата със зачервявания – серия Rosaliac, включваща почистващ мицеларен гел, интензивна грижа и цялостна коригираща грижа СС крем SPF 30. Гамата продукти са специално създадени за реактивна и чувствителна кожа. Тяхната основна характеристика – способността им за качествено възстановяване на кожата и коригиране на зачервявания с течение на времето, е спечелила дерматолозите от цял свят.

rosaliac

– Безспорен лидер в новата гама Rosaliac е CC крем – ново поколение крем против зачервявания, който едновременно прикрива, коригира и защитава кожата. Комбинирайки добрата дерматологична експертиза от областите грижа за кожата, грим и слънцезащита, той предлага незабавно прикриване на зачервяванията. Формулата съдържа референтната активна съставка Амбофенол (естествен екстракт от растението Tambourissa Trichophylla, което се среща във влажните гори на остров Мадагаскар), която има противовъзпалително, успокояващо и антиоксидантно въздействие, включително върху кръвоносните съдове. Термалната вода La Roche-Posay подсилва успокояващия и омекотяващ ефект, което значително улеснява нанасянето на продукта. Обогатена е и с масло от карите за дълготрайна, леко плъзгаща се текстура. Към тях са добавени восъци и масла за оптимизиране на фиксирането на пигментите. Те образуват своеобразна мрежа върху кожата, което позволява пигментите да се разпределят равномерно за перфектен резултат и сияйна кожа.

Rosaliac CC Крем е със SPF 30, висок фактор на защита, който предпазва от влошаване на състоянието и повторна поява на зачервяванията: това е постижение за създателите на формулата – да се комбинира високо ниво на UV-защита и да се осигури добра поносимост за чувствителната кожа – за ежедневното удоволствие за сетивата.

Цялостен ежедневен крем, Rosaliac CC е пълен с изненади. Първо, текстурата е изключително лесна за нанасяне. Мека и копринено гладка, тя се разнася равномерно върху кожата, осигурявайки балансирано покритие. Колкото по-дълго разнасяте, толкова по-леко е покритието. Колкото по-кратко е то, толкова по-интензивно е покритието. Следва усещането за успокояване на зачервената кожа.

И накрая, Rosaliac CC крем нежно милва кожата с флоралните си аромати: подобно на грижа за кожата и грим. Някъде по средата между светъл и умерен тен, този адаптиращ се розово-бежов нюанс е формулиран да стои добре на фототипове I, II и III, създавайки ефект на женственост, деликатност и сетивност. Основава се върху новаторски баланс между лекота и дълбочина, между бели, червени, жълти и черни пигменти, така че да придава свеж тен на лицето.

За максимален ефект на съставките срещу зачервявания е препоръчително да използвате коригиращия CC крем в комбинация с другите два продукта от серията:

– Rosaliac Почистващ и дегримиращ мицеларен гел (Флакон помпа 200 ml). Ултра освежаваща мицеларна формула, която почиства, дегримира и успокоява лицето и околочния контур. След употребата му, кожата е чиста и с усещане за комфорт. Нанесете с помощта на памучен тампон или директно с пръстите, след което избършете внимателно. Не се нуждае от изплакване.

– Rosaliac AR Intense концентрат (40 ml). Интензивна грижа за кожа, предразположена към зачервявания и купероза. Флуиден, свеж, немазен гел, комбиниращ 3 активни съставки за намаляване на зачервяванията от източника и предпазване от повторната им поява (Aмбофенол, Невросенсин, Термална вода La Roche-Posay). Бързо успокоява кожата и усещанията за дискомфорт. След 4 седмици зачервяванията са редуцирани и тенът изглежда по-равномерен. Ново поколение херметична опаковка за запазване на формулата. Нанасяйте сутрин и вечер на засегнатите зони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.