MENU

4 стъпки за красиви гърди

4 стъпки за красиви гърди

Харесва ли ни или не, научно доказано е, че мъжете обичат с очите си. Затова и едно от първите неща, които забелязват у жените са… гърдите им. Дори да не са подплатени със силикон, ако са добре поддържани, тези отличителни извивки на нежния пол могат да завъртят главата и на най-големия любовчия. Включете следващите 4 стъпки в начина си на живот и ще се радвате на красиви гърди дълги години.

Един мъдър мъж е казал: „Няма грозни гърди, има мързеливи жени“. Да, точно така, гърдите също изискват грижи. Защото хормоналните промени, бременността и възрастта убиват красотата им. Как да ги предпазите?

Стъпка 1: Ежедневна грижа
В днешно време се предлагат всевъзможни козметични средства за поддържане на еластична кожа на гърдите и за премахване на стриите по тях. Въпреки това, едни от най-добрите средства си остават домашно приготвените.
Можете да наложите компрес от 60 гр. мащерка и 30 гр. розмарин за 10 – 15 минути. Или да забъркате смес от 2 супени лъжици зехтин, 1 яйце и 100 гр. заквасена сметана, която да оставите да престои върху кожата ви около 20 минути.
Напомняме, гърдите не обичат гореща вода, затова след всяка процедура и при къпане използвайте хладка. Сапунисването трябва да става отдолу нагоре, за да се избегне отпускане. А след всяка баня е наложителна хидратация.
Стъпка 2: Масаж
Най-удобният вариант за домашни условия е хидромасажът. Или иначе казано, при всяко влизане под душа, отделяйте 3 – 5 минути за гърдите си, направлявайки струята на водата отдолу нагоре и отвън навътре.

След това приложете контрастен душ като първо направите няколко движения по посока на часовниковата стрелка с топла вода, а след това – със студена.

След баня, при подхранване на кожата, втривайте избраната грижа за тяло с бавни и кръгообразни масажни движения (можете да си приготвите олио от по 50 мл. масла от авокадо, жожоба и маслина). Или, ако сте в настроение, помолете половинката да го стори 😉

Стъпка 3: Физическа активност
За гърдите е разработена специална гимнастика, която се счита за най-ефективният метод за получаване на идеалната им форма. Най-важното при нея е да се прави редовно.
Сгънете ръце в лакти със събрани пред гърдите длани и напрегнете мускули в притискането им една към друга. Повторете 20 пъти.
Вдигнете ръце над главата и рязко ги спуснете на нивото на гърдите. Повторете 10 пъти.
Опънете ръце в страни и започнете да описвате кръгове – първо по часовниковата страна, след това – обратно. Направете по 10 повторения.
Направете 10 лицеви опори.
Стъпка 4: Хранене
За поддържането на красиви гърди е необходимо и балансирано хранене. В менюто трябва да присъстват протеини, мазнини и въглехидрати. Както и витамини – А, С и Е. Последните можете най-лесно да си набавите чрез млякото, плодовете и зеленчуците, яйцата и ядките.

Важно е и какво пиете. За красиви гърди специалистите препоръчват пресни плодови сокове и зелен чай, тъй като тези напитки са богати на антиоксиданти. Виното също се отразява благоприятно, но не повече от половин чаша дневно.

Добре е да знаете, че всяка диета се отразява негативно на формата (и размера) на гърдите. За всеки свален килограм се губят 20 гр. от тяхната маса. Съответно еластичността им намалява и те се отпускат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.