MENU

Бръчките са сигнал за определен здравословен проблем

bruchki1

Бръчките са сигнал за определен здравословен проблем

Оказва се, че бръчките са не само белег за напредващата възраст, но и индикатор за някои заболявания на организма, установи ново изследване.

Според резултатите на учените, местоположението и дълбочината на бръчките сигнализират за различни здравословни проблеми. Така че се погледнете в огледалото и помислете имате ли оплаквания в съответната част от тялото.

  • Бръчките между веждите са знак за проблеми със стомаха.
  • Вертикалните гънки в дясната страна на лицето сигнализират за нарушена функция на черния дроб, а тези в лявата страна – за проблеми с далака.
  • Напречните бръчки са знак за загуба на еластичността и подвижността на дисковете между прешлените и връзките между тях.
  • Дълбоките симетрични гънки пък са показател за нарушения в коремната област.
  • Вертикалните тънки бръчки над горната устна, които обикновено се появяват при жените, сигнализират за гинекологични проблеми.
  • Бръчките, които се спускат от ъгълчетата на устните надолу са знак за гастрит и проблеми с панкреаса.
  • Гънките по бузите и брадичката са знак за проблеми в черния дроб и малкия таз.

Разбира се, бръчките са само потенциален сигнал за определени заболявания. Те не са причина за паника, но ако все още не сте на възраст, в която да са естествено явление, може би трябва да се замислите за едно – не полагате достатъчно грижи за кожата си.

Не забравяйте, че приемът на достатъчно количество вода и хранителни компоненти чрез храната, редовната употреба на хидратираща дневна и нощна грижа, както и добрата хигиена, могат да ви осигурят още няколко годинки младежки опъната кожа. Колкото до здравето, профилактичната консултация с лекар никога не е излишна 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.