MENU

5 цветни идеи за вашата кухня

 

5 цветни идеи за вашата кухня

5 цветни идеи за вашата кухня

Кухнята е сърцето и душата на всеки дом. По подразбиране това е територия на жените в семейството, но и все повече господа запретват ръкави, за да забъркат нещо по техен вкус и да намекнат на половинките си какво им се хапва. Нямаме никакво намерение да им убиваме ентусиазма, още повече като веземем предвид колко секси е гледката на запретнал ръкави мъж с дървена лъжица в ръка…, но нека не се отклоняваме!

В наши дни кухненският интериор често дели територия с дневната. Той се разполага в обособен кът, наречен кухненски бокс. И въпреки че в този случай площта не е голяма, едно семпло и стилно обзавеждане ще краси цялото помещение.

Ако обаче кухнята ви е самостоятелна стая, то можете да дадете воля за въображението си и да прекроите терена по ваш вкус. Плюсът е, че няма нужда да се съобразявате с цветовете в останалите части на дома. Интериорът се състои предимно от шкафове и именно тяхното състояние е критерий за уюта в нея. Освежаването не е задължително свързано с нова мебел – достатъчно е да ги пребоядисате и сложите нови дръжки на чекмеджетата и обстановката ще бъде напълно различна. Ето 5 цветни идеи:

1. Антично бяла кухня

Поизносеното бяло или „винтидж“ бялото, както го наричат в арт средите, е доста актуално напоследък. Хубаво е, стои хем класическо, хем модерно и позволява смели цветни акценти. Повърхността на винтидж мебелите изглежда леко захабена, което е особено практично – колкото и да се износва, няма да се забелязва!

kuhnq2

2. Синя кухня

Нетрадиционно, но защо не? Синьото има достатъчно много нюанси, за да си харесате поне един. Изцяло синя кухня би изглеждала странно, но ако боядисате едната вратичка на шкафа в синьо, а другата в кремаво, жълто или нещо по ваш вкус (нали е време за експерименти), ще се убедите колко свежо се получава. Или просто оставете шкафовете сини, а стените боядисайте в друг цвят.

kuhnq3_1

3. Червена кухня

Звучи смело и изглежда смело. И тук разковничето е в комбинацията. Ако обичате червено, но и ви идва малко в повече, редувайте червената мебел с бели акценти или с черни мебели. Светлината в червената кухня трябва да бъде леко приглушена както заради романтичния ефект, така и за да тушира енергията на червеното.

kuhnq4

4. Жълта кухня

Жълтите нюанси са толкова примамливи и успокояващи, че няма да искате да напуснете кухнята. Този цвят топли очите и душата и е подходящ за всяко помещение. Съчетава се перфектно с дървесни тонове, оранжеви, сини и зелени съдове, с цветни сувенири – въобще с всичко!

kuhnq5

5. Дървена кухня

Традиционно, но вечно стилно. Дървесните тонове ще придадат класически облик на кухнята ви и ще засилят усещането за топлина в студените зимни дни. С плочки в бежово ще омекотите „строгия” облик на интериора.

kuhnq6

И помнете – вие сте Властелина на кухнята и не е изключено след като видят крайния резултат, дори и децата да изявят желание да забъркат нещо 🙂

One Response to 5 цветни идеи за вашата кухня

  1. Avatar Бери says:

    Тъкмо предекорирам кухнята и много добре ми идва този пост 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.