MENU

Лесни начини да декорирате празна стена

 

Лесни начини да декорирате празна стена

Лесни начини да декорирате празна стена

Колкото и малка да е, една празна стена придава студенина и монотонност на всяко помещение. А всекидневното взиране в нея наистина дразни окото и отнема усещането за уют. Имате ли такава у дома? Предлагаме ви няколко лесни начина за декориране на празната стена и да я превърнете в най-атрактивното и жизнерадостно късче от интериора. Просто изберете идея, запретнете ръкави и действайте!

1. Окачете картини

Сега е моментът да извадите картините, обвити в амбалажна хартия и прибрани в дъното на килера. Вероятно, когато сте се сдобили с тях не сте ги оценили по достойнство, но ето, че и тяхното време настъпи! Друг вариант е сами да си сковете рамки (по-точно да помолите мъжката част от домакинството), в които да сложите атрактивни изображения, изрязани от стар календар или принтирани от мрежата, например.

stena_prazna2

2. Разпръснете чинии

Ако имате стари чинии с цветни или екзотични мотиви, донесени като сувенир от далечни краища или завещани от предишните поколения, можете да им направите малки кукички за закачване и да ги разпръснете по стената. Те са особено подходяща декорация за кухнята, но ще стоят оригинално и в трапезарията, хола, дори в коридора.

stena_prazna1

3. Закачете огледало

Една огледална стена не само ще придава стил и практичност на интериора, но и ще увеличи оптически размера на помещението, в което се намира. Според вкуса и възможностите ви то може да е изрязано в определена форма или да е оградено от красива рамка. А малки лампички от двете му страни или над него ще служат като периферно осветление вечер и ще привличат вниманието към стената.

stena_prazna5

4. Направете колажи от снимки

Няма нищо по-умилително от лицата на любимите същества, усмихващи се от стената. Така не само ще чувствате присъствието им денонощно, но и ще запазите прекрасните спомени от съвместните ви моменти. Просто подберете някои от най-любимите ви снимки, принтирайте ги или ги проявете, сложете ги в рамки или ги залепете на подходяща плоскост и ги разпръснете по цялата стена.

stena_prazna3

5. Залепете тапет

Идеята с тапетите може да ви се струва старомодна, но всъщност много хора я прилагат, защото е чудесен начин за декориране на стените и освежаване на атмосферата в жилището. Особено в детска стая. При това са оригинален начин да прикриете неравностите и драскотините по стените. Просто подберете някакви забавни или ярки мотиви, които подхождат на цялостния интериор.

stena_prazna6

6. Боядисайте я!

Когато не разполагате с подходящ елемент за декорация на празната стена, боядисването също върши работа. Просто подберете латекс или друга смес за вътрешно покритие в ярък и жизнерадостен цвят и раздвижете четката. Ако пък дадете воля на въображението си, можете да комбинирате няколко разцветки или различни мотиви – хоризонтални и вертикални райета, два или повече нюанса, полутонове, дори рисунки.

stena_prazna4

7. Бъдете креативни

Подходяща декорация за празната стена са и всички дребни елементи, които сте изработвали или събирали с годините. Плетени на една кука тъкани, оригами, плюшени играчки, етажерка от стари книги или платнени джобчета за прибори. Просто помислете какъв стил искате да придадете на помещението и дайте воля на въображението си.

А може би вие имате друга идея?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.