MENU

5 азиатски тайни за здраве и красота

 

5 азиатски тайни за здраве и красота

5 азиатски тайни за здраве и красота

Източните народи са известни с дълголетието и младоликото си излъчване. А азиатките са смятани за едни от най-красивите жени в света. На какво се дължат тези предимства? На 5 храни, които са неразделна част от местната кухня и задължително присъстват в менюто на млади и стари всеки ден.  Вижте кои са 5-те азиатски тайни за здраве и красота и ги включете в дневния си хранителен режим. 

1. Ориз. Оризът е антиоксидант, който съдържа и есенциални мастни киселини, както и фитинова киселина. Това го прави безценен помощник в диетичните режими, предпазва от сърдечни заболявания, намалява нивата на холестерол и подобрява кръвообръщението. Азиатките пък обичат да почистват лицето си с оризови трици. По този начин отстраняват мъртвите клетки, освежават тена и увеличават защитните свойства на кожата.

2. Бамбук.  Идеално средство за лечение и облекчаване на симптомите на астма и треска. Предпазва кожата от преждевременно стареене, хидратира и запазва влагата, изглажда бръчките и прави косата и кожата гладки и блестящи.

3. Джинджифил. Бори успешно високото ниво на холестерол, нормализира снабдяването с кръв и подобрява паметта.

4. Зелен чай. Растението е на специална почит в азиатските страни. Присъства в ежедневното меню, в козметичните продукти, използва се при лечение и профилактика на редица заболявания. Ненадминат антиоксидант. Грижи се за добрия вид на кожата, предпазва от различни кожни възпаления и е особено полезен при изгаряния.

5. Соя. Богата на протеини, което се отразява великолепно на здравето на кожата и косата. Според изследванията  е особено ефективна в профилактиката срещу рак на кожата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.