MENU

10 лесни съвета за щастлива връзка

 

10 лесни съвета за щастлива връзка

10 лесни съвета за щастлива връзка

За да бъде връзката щастлива, не е нужно да правите чудеса от храброст. Щом двамата се обичате, държите един на друг и вървите в една посока, можете просто да допълвате тази хармония с някои простички действия, които обаче могат да действат като напоителни капки жива вода за ежедневните ви контакти с партньора.

Вижте нашите 10 лесни съвета за щастлива връзка и им намерете място в интимното си пространство още днес.

1. Не спирайте да общувате. Отделяйте поне по 15 минути дневно, за да споделите преживяванията си през деня, емоционалното си състояние или каквото друго ви идва на ум. Помнете: сривът в комуникацията води до срив във връзката. Не го допускайте!

ID-100858962. Винаги бъдете насреща. Дали ще е подкрепа, компания, съдействие или друг вид присъствие, важно е половинката ви да знае, че винаги може да разчита на вас. Че сте на разположение, без значение има ли не конкретна нужда. Но за да го знае, трябва да му го казвате. Или да му го предлагате.
3. Размишлявайте над връзката ви. Но не в търсене на трески за дялане, а като равносметка на това какво си давате взаимно. Отговорете си на въпроса дали половинката позволява на най-добрите ви страни да изпъкнат. И дали ги забелязва. Ако отговорът е да, продължавайте да го правите. Ако е не, променете нещо.
4. Бъдете себе си. Това е най-лесният начин да обичате и да бъдете обичани. Любов е да познавате всички негативи на другия и въпреки тях да оставате заедно. Каквито и да било преструвки за вписване в нечии стандарти са нищо друго освен загуба на време. Истината рано или късно излиза, а разочарованието е дълбоко.
5. Забавлявайте се. Не позволявайте рутината на ежедневието или съвместното съжителство да ви превърнат в скучни домошари. Продължавайте да поддържате социални контакти, да се виждате с приятели, да се грижите за нуждите и външния си вид, да вършите хобито си и всичко, което ви доставя удоволствие.

6. Не се опитвайте да променяте партньора си. Това няма да направи никого от двама ви щастливи. По-скоро се опитайте да му отправите гласно или негласно предизвикателство, което само по себе си да го накара да пожелае промяната. Помнете: човек не може да промени другия, но може да промени, усъвършенства себе си.

ID-100350067. Поемайте рискове. Не се затваряйте в страховете си. Не ревнувайте, не обсебвайте, не очаквайте и не изисквайте. Изживявайте връзката си и бъдете готови за всякакви обрати. Не може да съществува близост без доза уязвимост. Просто не се оставяйте да ви завладее, а вярвайте, че нещата се развиват по най-добрия начин за вас.
8. Казвайте си „Обичам те“ всеки ден. С жест, с думи, с поглед. Дори да се подразбира, за връзката е важно да не спирате да си го напомняте. Не позволявайте на рутината да се настани дотолкова помежду ви, че да се приемате за даденост и да забравите за простичките жестове на внимание, които всъщност са най-ценни.
9. Изненадвайте се. Закуска в леглото, ново бельо, гореща вана за двама, вечеря по бельо. Каквото и да ви хрумне ще бъде на място щом разпалва страстите и поддържа искрата помежду ви. Дори половинката ви да не е особено романтична, със сигурност има слабости, на които няма да може да устои. Идеята е да се спонтанно и непринудено.

10. Живейте в собствена приказка. Не сравнявайте връзката си с тази на други двойки (било то и приятелски). И не живейте според ничии стереотипи. Рано или късно това ще породи усещане за непълноценност, а също ще изтъкне липси, които всъщност никога не сте усещали. Живейте според разбиранията, преживяванията, традициите и светогледа, които градите само двамата – съвместно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.