MENU

За какво не обичат да говорят мъжете?

 

За какво не обичат да говорят мъжете?

За какво не обичат да говорят мъжете?

Мъжете и жените са от различни планети – в това никой не се съмнява. Но знаете ли коя е най-съществената разлика между тях? Това, което дамите притежават в излишък, а силният пол спестява е … словоохотливостта.

Именно бъбренето е чест повод за конфликти и недоразумения в двойките, защото колкото повече жената говори за себе си и разяснява ситуациите, с които се сблъсква, толкова повече мъжът се заключва в черупката си и отронва по някоя дума, ако бъде запитан нещо.

Не че силният пол не е общителен – напротив, просто в сравнение с нежната половина на човечеството… Е, победителят е ясен. Има обаче теми, за които на мъжете им е особено трудно да говорят. И сега ще ви обясним защо.

1. За болести. Ако мъжът хване лека настинка, това се превръща в истинска драма. Приема се за тежко болен, просва се в леглото, въздиша тежко, трепери и търси внимание. Превръща се в малко момче, което иска да бъде глезено и обгрижвано. Но ако се разболее до степен да търси лекарска помощ – забравете! Страданието му е мълчаливо, стиска зъби и не позволява и дума да се каже за болница. Това е така, защото по природа се смятат за силни, а лекарите са последните хора, които ще подхранят самочувствието им.

ID-100353702. За проблеми в работата. „Мило, как мина работният ден?” е въпрос, който трябва да се задава колебливо. Ако всичко е било наред, ще чуете хъмкане или кратък разказ на забавна случка. Но иначе се въоръжете с търпение. Мъжът не обича да говори за проблеми в работата – било то с колеги или с шефа. Това е така, защото мъжете споделят ако искат съвет и търсят решение. В случая очакват да получат съжаление и неразбиране на ситуацията, гарнирано с много въпроси. А това само ще ги изнерви допълнително.
3. За чувствата  си. Това всички го знаем. Но защо им е толкова трудно да говорят за тях, когато са готови на всичко за Нея?! Просто мъжете не умеят да изразяват чувствата си с думи. Ако не държите на вербалните средства, със сигурност ще усетите любовта му в поведението, отношението и малките жестове. Според психолозите заветното „Обичам те” за тях е свързано с отговорност, заради която жената би могла да го притиска и да иска непрекъснати доказателства за отношението му към нея.

4. За фобиите си. Нали не очаквате от него да ви разкрие големите си страхове? Никой мъж не би го направил, освен ако не е сериозно алкохолно опиянен. Правят се на безстрашни и безпогрешни и се смеят на паническите ви крясъци при вида на хлебарка в банята. Но истината е, че на повечето им се свива стомахът от отвращение, когато видят и хванат гадинката. Страховете са от различно естество, но мъжете ги крият в себе си и чест им прави, че се опитват да се преборят с тях, макар и да не позволяват това да се разбере.

5. За импотентност. Върховната тема табу. Това е страх, който мъжете се опитват да подтиснат, защото  мисълта за провал в леглото е истинска агония за тях. Невъзможността да задоволи партньорката може да бъде сериозен удар върху егото и на най-големия мъжкар. Темата не се обсъжда, но вътрешно се преживява с всички нюанси на отчаянието и надеждата.

ID-100764336. За сексуалните си фантазии. Мъжете много държат да научат сексуалните фантазии на половинките си и често под завивките настояват да научат повече за мръсното им подсъзнание. Не питайте за неговите обаче. Често тяхно вдъхновение са конкретни персони като най-добрата ви приятелка, колежка от службата или продавачка в близкия магазин. Съвсем основателно не обсъждат сексуалното си въображение с вас от страх да не бъдат обвинявани и ревнувани.
7. За самозадоволяване. Те знаят, че знаете, че го правят, но отричат умело: „имам теб, защо да го правя?” Мъжете се срамуват да споделят за моментите си на усамотение, най-вече, за да не обидят партньорките си. Когато са с приятели, темата е повод за смях и срещат разбиране.
8. За хобито си. Не че не обичат да говорят за него. Просто усещат недоумението ви, когато викат за любимия отбор, когато съзерцават автомобила си, когато не помръдват, докато плувката не се размърда. Освен, ако не сте ентусиастка, която да го следва навсякъде, той би предпочел да се отдава на хобито без да се налага да се обяснява защо, как, къде и кога.

Е, вече знаете кои са най-често срещаните теми, които карат мъжете да заключат устата си. Вместо да се опитвате да му вадите с памук душата се усмихнете и го оставете да се прави на загадъчен. Може би в един момент сам ще направи опит да ви сподели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.