MENU

BIODERMA с поредни биологични иновации за мазната и акнеична кожа

Биологични иновации от BIODERMA за мазната и акнеична кожа

Биологичният подход е залегнал във философията на Bioderma още от създаването й. A oснователят на марката Жан-Ноел Торел, биолог и фармацевт, вярва, че „Когато кожата страда, вместо само да я лекуваме, трябва да я научим да живее в съответствие с естествената й биология“. Така Bioderma не спира да въвежда биологчни иновации в грижата за кожата, и по-специално – в грижата за мазната и склонна към акне кожа.

Биологичният миметизъм или търсенето на сходство с естествените биологични механизми и структури при формулирането на продуктите запазва баланса в кожата като при жива екосистема. И именно кожата вдъхновява Bioderma да намира решения да възстанови нейния баланс, когато наблюдаваме кожна дисфункция.
В случаите на кожа с прекомерно омазняване (хиперсеборея) се наблюдават изменения като разширени пори, неравна кожна повърхност, загуба на здравословен блясък и свежест, лъщене и риск от поява на комедони. Bioderma отива още по-далече в изследванията на причините за поява на несъвършества и акне, съвместно със световни учени в областта, и открива че дисбалансът в качеството и състава на себума или т.н. диссеборея е отключващ фактор при формирането на комедони и възпалителни акнеични лезии.
Докато при здравата кожа себумът играе ключова защитна и овлажняваща роля спрямо кожата, то при кожа със диссеборея се наблюдава окисление на липидите и дефицит на витамин Е – естественият антиоксидант в състава му. По този начин диссебореята е отговорна не само за появата на акнеични лезии, но и за дехидратирането на кожата поради по-пропускливата и незащитена кожна бариера. А след като кожната бариера е нарушена, трансепидермалната загуба на вода се повишава и кожата се дехидратира, може да стане дори по-чувствителна.

Биологичното решение от Bioderma e технологията Seborestore с патента FluidactivTM, която чрез комбинация от растителни активни съставки възвръща баланса в състава на себума и неговата флуидна консистенция, за да възстанови естествените му овлажняващи функции и да предотврати появата на нови несъвършенства.
Патентът FluidactivTM присъства във всички продукти от серията Sebium, специално формулирана за щадяща хигиена, активна грижа и допълваща грижа за мазната и акнеична кожа.
До днес Bioderma продължава да разработва биологични продуктови иновации в гамата Sebium, като най-новият „член на семейството“ е Активен лосион Sebium Lotion.
Активен лосион Sébium Lotion е грижа за мазна и комбинирана кожа с течна, свежа и комфортна текстура с аромат, без изплакване.
Какви са предимствата на Активен лосион Sébium Lotion?
– Балансира нивото на pH на кожата, за да ограничи разпространението на бактериите.
– Предотвратява появата на несъвършенства.
– Пречиства и регулира омазняването.
– Свива порите.
– Осигурява 8-часова хидратация.
В кои случаи се препоръчва Активен лосион Sébium Lotion?
– При комбинирана, мазна и чувствителна кожа
– При кожа с разширени пори
– При мъже след бръснене
– При тийнейджъри над 10 години и при възрастни с проблемна и склонна към несъвършенства кожа
Как се използва Активен лосион Sébium Lotion?
– Нанасяйте Sébium Активен лосион на лицето сутрин и/или вечер, след почистване (най-добре с друг продукт от серията – Sébium Gel moussant или Sébium H2O).
– Втрийте от текстурата в кожата с върховете на пръстите или памучен тампон.
– Използвайте самостоятелно или преди ежедневния крем.
– В случай на по-тежки несъвършенства, се консултирайте с дерматолог.

Written by:

Published on: 08/10/2017

Filled Under: Козметика

Views: 2470

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.