MENU

Здравей!

Здравей!

Здравей!

Аз съм Калипсо. Но не съм нимфа, а човешко същество, като теб – със своите силни и слаби черти, чувства и мечти. Ще си позволя да говоря на „Ти“, защото те чувствам близка / близък, макар и да не се познаваме. Щом четеш тези редове, вероятно има какво да споделиш (или след време ще пожелаеш да го направиш). А щом го правиш, ми гласуваш доверие. Което се надявам да оправдая.

Рубриката „Споделено“ е за теб и за всички като теб, които искат да излеят душата си, без да разкриват лицето си. Само пред мен или пред много хора. Можеш да ми пишеш мейл с личната си история / проблем / дилема, които да публикуваме в сайта, ако разрешиш, или да споделяш мнение под чуждите такива. Ако не искаш онова, през което преминаваш, да става обществено достояние, ще се съглася. И ще изкажа мнение в обратен мейл. Решението е твое.

Не обещавам, че ще разреша проблема ти. Не обещавам и че ще те разбера. Но ще те изслушам. И ще опитам да бъда спасителният сал, който да ти помогне да се прибереш у дома след своеобразното си душевно крушение (както Калипсо спасява Одисей). Дори да не вярваш съм сигурна, че ще почувстваш поне мъничко облекчение. Че си споделил/а онова, което те тревожи, което не ти позволява да спиш нощем или те поставя на изпитания денем. И което не намираш сили, смелост или желание да разкажеш на човек от обкръжението си.

Защото от опит зная, че споделената болка е половин болка. А сторено пред непознат, е дори още по-удовлетворяващо и истинско. Аз няма да те съдя (не бих имала това право), няма да те укорявам, няма да те съветвам, дори да го поискаш. Мога единствено да те изслушам и да ти изложа своята обективна гледна точка, безпристрастно мнение, което само ако пожелаеш, ще вземеш предвид. Нищо не ти пречи да опиташ, нали?

Не обещавам че няма да те критикувам. Помни обаче, че има негативна критика и градивна критика. Моята е от втория тип. При това няма да бъде насочена към теб като личност, защото не те познавам. Ще бъде по отношение на ситуацията, която си ми описал/а. Помни, това е мнение от безпристрастен наблюдател, което не бива да приемаш като оценка, а като различна гледна точка.

Не мисли, че ще злоупотребя с доверието ти. От съвсем малка съм научила, че то е безценен дар, който човек трябва да пази дълбоко в сърцето си. Без значение дали идва от приятел, роднина или непознат. Щом те е избрал да чуеш най-съкровените му усещания, значи е доловил желанието ти да бъдеш там за него. С мълчаливо кимане, с морална подкрепа, с окуражаващи слова.

Историите ще публикувам единствено с твое разрешение, ако искаш да чуеш повече безпристрастни мнения и такива от хора, извървели твоя път. На свой ред аз също ще споделям с всички… чувства, мисли, дилеми, ситуации, както предполага един разговор по женски…

Защото имам желание да бъдем приятели!

И ако нещо те тревожи, пиши ми на е-мейл: calypso@sense4style.com

Твоя

Калипсо…

Written by:

Published on: 13/01/2014

Filled Under: ... от Вас, ... по женски

Views: 4758

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.