MENU

Стара стълба в интериора – креативни идеи

Стара стълба в интериора – креативни идеи

Стара стълба в интериора – креативни идеи

Мнозина са свикнали да мислят стълбата като пособие за достигане на високи, труднодостъпни места. Но по-креативните натури ще се съгласят, че нейната употреба може да бъде далеч по-вдъхновяваща. Например да се вмъкне в интериора на дома. Така с малко боя и няколко подобрения нейният неугледен вид ще придобие съвсем ново, практично и оригинално излъчване. Ето няколко креативни идеи как да направите старата стълба част от интериора.

Стълбата е от онези съоръжения, които намират рядко приложение в ежедневните дейности. Най-често се използва спорадично при ремонтни дейности, след което се захвърля в ъгъла на сервизното помещение, в мазето или на двора. Ако имате някъде такава стълба, сега е моментът да я извадите и да й вдъхнете нов живот. В зависимост от модела й това може да стане по няколко начина:

  • Старата двойна дървена стълба можете да трансформирате в чудесна етажерка за стайните цветя с помощта на няколко цветни плоскости, поставени напречно на стъпалата. Ако разполагате само с бели, можете да боядисате самата стълба в подходящ за интериора на помещението цвят.
  • Стълбата с плоски стъпала можете да използвате като етажерка за книги или декоративни елементи в дневната и дори в банята като помощни лавици за кърпите, тоалетните принадлежности или за спа декорацията. Просто я доближете с гръб към стената, така че да „се отваря“ навън“ и разположете вещите отгоре.
  • Обикновената едностранна стълба също може да бъде интегрирана в интериора. При това по множество начини. Ако я подпрете до стената в сервизното помещение, в антрето или в дрешника, ще се превърне в чудесна стойка за обувките с ток, за чадърите, дрехите на закачалки. Това ще е чудесно решение за пространството, което обикновено все не стига на дамите да съберат всичките си съкровища.
  • Или можете да я разрежете на няколко сегмента, които да боядисате в различни цветове и да окачите на стената. Така автоматично получавате оригинални рафтове за по-дребни детайли или за книги.
  • Също толкова успешно можете да вмъкнете този тип стълба и в интериора на кухнята. С няколко вериги и ппанти можете да я окачите на тавана и по стъпалата и да наредите метални кукички, по които да разположите тежджерите и тиганите. Свободното пространство отгоре пък е идеално за леки, но обемни вещи като панери, кошове, кошници.

Предлагаме ви да разгледате галерията с предложения и сами да изберете най-подходящия вариант, по който да вмъкнете старата стълба в интериора на дома ви. А може би и да споделите някоя идея, която сме пропуснали.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.