MENU

Приключенията на мотовете – част II Mукс отвръща на удара

 

 

Teкст: Радостина Николова   
Илюстрации: Мелина-Елина Бондокова
Издава: „Moтове” ЕООД
Разпространява:БГкнига
Обем: 136 стр.  
Цена: 11 лв.

Втората част от поредицата “Приключенията на мотовете” вече срамежливо наднича от рафтовете на книжарниците. Любимите пухкави същества са натрупали житейски опит, който реципрочно увеличава и обема на новото издание от поредицата.

Mots-book shadow_ 22_1Историята е облечена с много смях, доза драматизъм и щипка любов. Мотовете ще се изправят в неравностойна битка срещу лошите си братовчеди моДовете, но с помощта на хитрост, добрина и приятелски съвет ще успеят да измислят план как да им се противопоставят.
Появяват се и нови персонажи, които обещават да се превърнат в любимци сред лошите герои с непрестанното си надлъгване и недодялани закачки. Ако пък сте харесали “мъдростите и глупотевините” от предходната част, то бонус страниците в тази част са много повече и още по-разнообразни.
Авторите на “Мукс отвръща на удара” се надяват и втората им книга да се хареса на малките деца, както и да изненадва приятно и порасналите читатели.
Приключенията на мотовете, част II” е втората книга от поредицата на Радостина Николова. Тя е работила дълги години като редактор в различни утвърдени печатни и онлайн медии. Има над 500 публикации в различни сфери и интервюта с известни личности от български и световен мащаб. Радостина обожава писането и обича да изпробва различни стилове, адаптирайки се според стила на медията и нейната аудитория. Признава, че писането на книга, особено детска, никога не й е било цел.

motove1_1Първоначалната идея за създаването на мотовете идва от съпруга на Радостина – Андрей. Именно той вдъхва живот на измислените герои под формата на увлекателни приказки, които периодично се вдъхновява да й разказва. Тя пък от своя страна се изкушава да запамети на хартия малките същества и тяхната небивала история. Пишейки, Радостина осъзнава, че понякога не си даваме сметка как сме попаднали в един кръговрат, в който сякаш на моменти забравяме как да се радваме на дребните неща в ежедневието си, на слънчевите лъчи, на усмивките на децата си…
Така се ражда „Приключенията на мотовете” – увлекателно четиво за деца, което поучава, интригува и говори на език, предизвикващ усмивка както в малчуганите, така и в техните родители.

motove_2Мелина-Елина Бондокова завършва анимация в София. За дългите години практика е успяла да установи авторитетно име в чужбина и България като илюстратор на книги и комикси. Някои от многото й късометражни анимационни филми са взимали участие на различни фестивали в у нас, в Румъния, Италия, и Великобритания. В момента е един от основателите на Студио за анимация Павилион. „Анимацията те учи да уважаваш мнението на другия, дори да не си съгласен понякога, защото две глави винаги мислят по-добре от една”, твърди Мелина.
„Прочетох „Приключенията на мотовете” на един дъх, но се спирах и препрочитах веселите моменти отново и отново, и си представях в цялата тази магия и във всяка ситуация малкия ми племенник. Това беше моята книжка. Авторите се оказаха млади ентусиасти като мен и ми дадоха пълна свобода да си експериментирам, колкото искам. Когато се запознах с Ради и Андрей, те ме заразиха с желание и ентусиазъм, вдъхновиха ме. Книжката е огледало на двама млади и позитивни хора, които въпреки трудностите, не се отказват да създават весели и положителни емоции, с които да облъчат колкото се може повече хора. Вече работим и по втората част от поредицата. Нямам търпение да видя и нея реализирана.”, споделя Мелина.

Ако искате да се запознаете лично с авторите и илюстраторката, заповядайте на 15.05 от 18.30 ч. в книжен център Гринуич на бул. „Витоша“ 37. Мотовете ви очакват!

Written by:

Published on: 12/05/2014

Filled Under: Книги

Views: 3658

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.