MENU

Разкрасителен режим за бъдещи булки

 

Разкрасителен режим за бъдещи булки

Разкрасителен режим за бъдещи булки

Всяка бъдеща булка иска да изглежда съвършено в деня на сватбата си. И вие не сте изключение, сигурни сме в това 😉 Но освен с избора на правилните рокля, бижута и аксесоари, мечтаната визия е свързана и с определен разкрасителен режим, който трябва да започнете няколко месеца по-рано. Така че колкото и напрегнати да се чувствате покрай организацията, отделете малко време и за външния си вид. Ето няколко насоки, с които ще се чувствате наистина красива в Големия ден.

1. Подберете правилните процедури за лице и тяло

Сватбата наближава с всеки изминал ден, така че колкото по-рано си запишете часове за козметични процедури, толкова по-добре. Препоръчително е първо да се консултирате със специалист и да подберете такива, които подхождат на вашите нужди и тип кожа. Имайте предвид, че е уместно да започнете да прилагате терапиите за лице поне 3 месеца преди сватбата, тъй като обикновено са необходими няколко сесии за максимален ефект, а и ще позволите на евентуалните странични ефекти да отшумят.

svatba42. Обгрижвайте косата си
Прическата е сред основните акценти във визията на бъдещата булка. И за да изглежда както си я представяте, трябва да се прави със здрава коса. Първо пострижете изтощените краища и премахнете цъфтежите. Ако сте решили да промените радикално формата на косата си, направете го поне 3 месеца преди сватбата, за да имате време да свикнете с поддръжката и промяната. Купете си качествени продукти, които използвайте според указанията.
3. Елиминирайте несъвършенствата навреме
Много жени имат проблемна или чувствителна кожа, която е непредсказуема. За да предотвратите възпаления и неразположения в последния момент се консултирайте с дерматолог поне 2 месеца преди сватбата и вижте какви опции ще ви предложи. Понякога може да става дума само употреба на определен тип козметика. Друг път трябва по-специализирано лечение или комбинация с хранителен режим. Същото важи и ако имате сух или мазен скалп – през лятото състоянието се влошава.

4. Поддържайте ноктите си

Както на ръцете, така и на краката. След годежа всички ще искат да видят пръстена ви, затова е важно нищо да не помрачава красотата му, включително обелен лак. В деня на сватбата ви пък вероятно ще се наложи многократно да се събувате и отново всички погледи ще бъдат насочени натам. Така че започнете да ходите редовно на маникюр и педикюр, след съприкосновение с вода задължително хидратирайте ръцете с крем, и слагайте ръкавици при домакинска работа, особено с препарати.

5. Ходете редовно на масаж или спа

Не, това не е лукс, нито глезотия. Вече сте достатъчно стресирани около подготовката на сватбата, а положението ще става дори още по-тежко. Така че е важно да поддържате тялото си във форма, съзнанието си – релаксирано, а кожата стегната. При това, с толкова примамливи оферти и пакетни услуги, със сигурност няма да го усетите като чувствителен разход. Просто трябва да знаете къде да търсите и какви услуги да предпочитате.

6. Погрижете се за усмивката сиsvatba5
В деня на сватбата усмивката вероятно няма да слиза от лицето ви. А за да бъде 24-каратова, превърнете посещенията при зъболекаря в свой навик. Прегледайте се профилактично, ако имате кариеси ги поправете, а 2 седмици преди сватбата изчистете зъбния камък и избелете зъбите. За допълнителен ефект започнете да използвате избелваща паста за зъби и вода за уста за по-свеж дъх, а след всяко хранене почиствайте добре междузъбните пространства.
7. Запишете си час за пробен грим
Дори да е допълнителен разход, пробният грим е необходимост, от която не бива да се лишавате, тъй като ще ви даде пълна представа за визията, която искате (или не искате) да постигнете. Направете го дори да разчитате на доверен човек. Така ще избегнете евентуално разочарование и ще уточните изискванията си като застраховка срещу разминаване във вижданията. А ако се нуждаете от вдъхновение, просто разгледайте снимки на други булки.   

И така, Големият ден е зад ъгъла. Но когато сте се погрижили за детайлите и следвате стриктен режим на организация и разкрасяване, всичко ще върви гладко. Така че поемете дълбоко въздух и се отпуснете. От разтревожена бъдеща булка скоро ще се превърнете в ослепителна съпруга! Затова не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем „горчиво“ семейно щастие и благополучие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.